Bereikbaarheid per openbaar vervoer

 • Vanaf de hal van het Centraal Station is het ongeveer zeven minuten lopen naar het kantoor van het Oogfonds. Catharijnesingel 40, 3511 GC Utrecht, telefoon 030-2545711.
 • Ga het winkelcentrum ‘Hoog Catharijne’ in en volg vanuit de stationshal de borden ‘Centrum/Hoog Catharijne’.
 • Sla rechtsaf bij de Blokker en houd rechtdoor aan tot aan de Albert Heijn/Kruidvat waar je met een flauwe bocht naar links via de draaideuren Hoog Catharijne verlaat.
 • Neem de roltrap naar beneden.
 • Sla linksaf
 • Sla na 50 meter weer linksaf. Dit is de Catharijnesingel.
 • Na 100 meter kom je bij een kleine straat naar links. Ga hier rechtdoor.
 • Na 150 meter tref je aan je linkerhand ons kantoorpand aan. Het kantoorpand heeft een ronde glazen hoekpui met de huisnummers 38-46. De voordeur is te bereiken via een paar traptreden.
 • Wij hebben een eigen bel (de grote zwarte ronde knop).
 • Neem de rechterlift naar de 7e etage.
 • Hier bevindt zich het kantoor van het Oogfonds.

Bereikbaarheid met de auto

Let op: wegens langdurige wegwerkzaamheden aan de Catharijnesingel is het Oogfonds momenteel moeilijk bereikbaar. 

Vanuit Arnhem (A12)

Volg Ring Utrecht-zuid. Neem afrit nummer 17 richting Utrecht. Ga aan het eind van de afslag rechtsaf de Europalaan in. Rijd alsmaar rechtdoor (je neemt twee rotondes) tot je een T-splitsing bereikt. Ga daar rechtsaf de Weg der Verenigde Naties in. Deze loopt door in de Graadt van Roggenweg. Blijf hier rechtdoor rijden en volg de borden Centrum. Je rijdt dan de Daalsetunnel in. Na de tunnel sla je bij de verkeerslichten rechtsaf de Catharijnebaan op. Meteen na de bocht de rechterrijstrook blijven volgen (niet de tunnel inrijden). Na de volgende verkeerslichten kun je  parkeren in een van de parkeergarages (Stationsstraat, Radboud, Godebald of Moreelsepark) die zich bevinden tussen het station en de Catharijnesingel. 

Vanuit Hilversum (A27)

Volg op de Ring Utrecht-oost en bij verkeersknooppunt Rijnsweerd de borden Utrecht Centrum. Dit brengt je op de A28. Aan het einde van de A28 ga je linksaf de Waterlinieweg op. Volg vervolgens de borden Centrum tot op de Catharijnesingel (dus Rubenslaan afrijden en na de Tolsteegsingel linksaf slaan). Ga op de Catharijnesingel niet de tunnel in, maar volg de linkerrijstrook richting Station. Hier loopt de weg parallel aan de tunnel. Sla bij de verkeerslichten rechtsaf. Je komt dan op het Stationsplein. Neem de eerste rechts, dit is de Spoorstraat. Parkeer  de auto vervolgens in een van de parkeergarages (Godebald, Moreelsepark, Stationsstraat of Radboud) die zich bevinden tussen het station en de Catharijnesingel.

Vanuit Amersfoort (A28)

Volg de beschrijving vanuit de richting Hilversum vanaf de A28.

Vanuit Amsterdam (A2)

Neem de Ring Utrecht-west afrit nummer 7, Oog in Al. Volg hierna de borden Utrecht. Na het Amsterdam-Rijnkanaal bij de verkeerslichten ga je rechtdoor en volg je de borden Centrum. Rijd de Vleutenseweg af. Aan het einde hiervan rijd je rechtdoor de Daalsetunnel in. Na de tunnel sla je bij de verkeerslichten rechtsaf de Catharijnesingel op. Ga op de Catharijnesingel niet de tunnel in, maar volg de linkerrijstrook richting Station. Hier loopt de weg parallel aan de tunnel. Sla bij de verkeerslichten rechtsaf. Je komt dan op het Stationsplein. Neem de eerste rechts, dit is de Spoorstraat. Parkeer  de auto vervolgens in een van de parkeergarages (Godebald, Moreelsepark, Stationsstraat of Radboud) die zich bevinden tussen het station en de Catharijnesingel.

Vanuit Den Haag/Rotterdam (A12)

Volg de borden Ring Utrecht-west. Neem vervolgens de eerste afrit (nummer 8), richting het Centrum. Volg de borden Jaarbeurs en rijd steeds rechtdoor over de Martin Luther Kinglaan, de Weg der Verenigde Naties en de Graadt van Roggenweg. Rechtdoor blijven rijden en de borden Centrum volgen. Je rijdt dan de Daalsetunnel in. Na de tunnel ga je bij de verkeerslichten rechtsaf de Catharijnesingel op. Ga op de Catharijnesingel niet de tunnel in, maar volg de linkerrijstrook richting Station. Hier loopt de weg parallel aan de tunnel. Sla bij de verkeerslichten rechtsaf. Je komt dan op het Stationsplein. Neem de eerste rechts, dit is de Spoorstraat. Parkeer  de auto vervolgens in een van de parkeergarages (Godebald, Moreelsepark, Stationsstraat of Radboud) die zich bevinden tussen het station en de Catharijnesingel.

Vanuit Breda / Den Bosch (A2)

Volg de borden Ring Utrecht-west. Volg vanaf hier de beschrijving vanuit de richting Den Haag / Rotterdam.

Parkeren

Parkeren in het centrum van Utrecht kan alleen betaald in een parkeergarage. Het verdient dus aanbeveling om met het openbaar vervoer naar Utrecht Centraal te reizen.