fbpx

Organiseer een sponsorloop

Een sponsorloop is een sportieve en makkelijke manier om donaties te verzamelen voor het Oogfonds. De leerlingen zoeken voorafgaand aan de sponsorloop zo veel mogelijk sponsors. Je kan je per rondje, per afstand of voor een vast bedrag laten sponsoren. Voor scholen is het ook een leuke manier om invulling te geven aan hun MVO-beleid. Het maakt de leerlingen bewuster!

Het organiseren van een sponsorloop

Een sponsorloop kun jezelf organiseren. Of je kan gebruikmaken van een bestaande activiteit zoals de Avondvierdaagse. Omdat de Avondvierdaagse vaak in schoolverband wordt gelopen is dit een makkelijke mogelijkheid om met de leerlingen in actie te komen voor het Oogfonds.

Enthousiast? Start dan een sponsorloop.

Hoe kun je een sponsorloop organiseren?

  1. Kies een goed moment voor de sponsorloop. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het weer. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de ingeplande avondvierdaagse om jullie sponsorloop te doen.
  2. Kies een route voor de sponsorloop. Dit kan bijvoorbeeld ook rondjes om het schoolplein heen zijn.
  3. Kies één aanspreekpunt voor de organisatie van de sponsorloop. Bij die persoon kunnen leerlingen zich dan aanmelden. En die persoon maakt een actiepagina voor de sponsorloop. Het opgehaalde geld kan dan op de actiepagina gestort worden.
  4. Vertel iedereen over je sponsorloop voor het Oogfonds. Vertel ook waarom je er aan meedoet. Als er meer mensen van weten, zullen er ook meer donaties opgehaald kunnen worden.
  5. Natuurlijk kun je de sponsorloop symbolisch afsluiten. Dit kan eventueel met een chequemoment. Wij kunnen dan, als je dit wilt, langskomen om de cheque op te halen en mee op de foto gaan!

Geen tijd om een sponsorloop te organiseren? En wil je wel graag op een sportieve manier geld inzamelen voor het Oogfonds? Doe (samen met een groepje klasgenoten) mee aan een sportief evenement.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag! Neem contact op via acties@oogfonds.nl of bel 030-29 66 999.

Dit is wat een persoon ziet met