Jongetje met afgeplakt oog

Kom in actie | Hogeschool Utrecht

Steeds meer mensen in Nederland worden slechtziend of zelfs blind door een oogziekte. Het Oogfonds wil deze groei stoppen. Dat móét en dat kán: door meer wetenschappelijk onderzoek en goede voorlichting. En jij kunt ons daarbij helpen!

Doe mee met Blind voor 1 dag

Ga op 21 juni, de langste dag van het jaar, ook Blind voor 1 dag! Samen zamelen we zoveel mogelijk geld in voor onderzoek. Wij sturen je een bril waarmee je ervaart hoe het is om slechtziend of blind te zijn, jij kiest je eigen uitdaging.

Kom sportief in actie

Sluit je aan bij ons team en ren de Dam tot Damloop of de Halve van Nijkerk voor onmisbaar onderzoek. Meedoen kost je niets. Wél vragen we iedere deelnemer om zijn of haar best te doen om donaties op te hal

Bedenk je eigen actie

Heb je een leuk idee voor een actie waarmee je geld op kunt halen voor het bestrijden van slechtziendheid en blindheid? Maak een pagina aan op onze Kom in actie-site. Daarop kan iedereen een donatie doen.

Collecteer online

Geld ophalen voor oogonderzoek was nog nooit zo gemakkelijk dankzij onze online collectebus.

Geef voorlichting over ogen

Ben je optometrie-student? We kunnen regelmatig vrijwilligers gebruiken om voorlichting te geven op locatie. Bijvoorbeeld over het herkennen van een oogziekte.