Slechtziend jongetje met moeder en oma

Nalatenschap

Terug

Inkomsten afkomstig uit nalatenschappen zijn voor het Oogfonds van wezenlijk belang. Onze inkomsten zijn voor ongeveer een kwart afkomstig uit nalatenschappen. Hierdoor zijn wij in staat wetenschappelijk onderrzoek naar oogaandoeningen structureel mogelijk te maken en projecten te financieren op het gebied van maatschappelijke toegankeliijkheid voor blinden en slechtzienden.

Omdat het Oogfonds een ANBI-instelling is, hoeft zij geen erfbelasting te betalen. Daardoor komt uw nalatenschap geheel ten goede aan betere behandelingen, snellere diagnoses en het verbeteren van het dagelijks leven van slechtzienden en blinden. Ook heeft het Oogfonds het CBF-keurmerk: je weet daardoor zeker dat je geld goed besteed wordt.

Gratis nalatenschapbrochure

Regelmatig krijgen we vragen van mensen hoe ze het Oogfonds nog na hun leven kunnen ondersteunen. Daarom hebben wij de brochure 'Oog voor de toekomst' gemaakt. Wij hopen van harte dat deze helpt om gemakkelijker de beslissing te nemen. 

Ook als je er niet meer bent, kun je helpen om onderzoek naar oogaandoeningen, voorlichting en toegankelijkheid te realiseren. Daarmee draag je bij aan een betere toekomst voor oogpatiënten, nu én in de toekomst. Vraag de nalatenschapsbrochure 'Oog voor de toekomst' hier gratis aan.

Moeite met het invullen van het webformulier? Je kunt de nalatenschapbrochure 'Oog voor de toekomst' tijdens kantoortijden ook telefonisch aanvragen op telefoonnummer 030-2545711.

 

Meer informatie over nalatenschappen

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u het Oogfonds benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament.

Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl