Slechtziend jongetje met moeder en oma

Nalatenschap

Terug

Inkomsten afkomstig uit nalatenschappen zijn voor het Oogfonds van wezenlijk belang. Onze inkomsten zijn voor ongeveer een kwart afkomstig uit nalatenschappen. Hierdoor zijn wij in staat om blinden en slechtzienden structureel te helpen en onderzoek naar oogaandoeningen te financieren.

Omdat het Oogfonds een ANBI-instelling is, hoeft zij geen erfbelasting te betalen. Daardoor komt uw nalatenschap geheel ten goede aan het verbeteren van het dagelijks leven van slechtzienden en blinden. Ook heeft het Oogfonds het CBF keurmerk: u weet daardoor zeker dat uw geld goed besteed wordt.

Gratis nalatenschapbrochure

Regelmatig krijgen we vragen van mensen hoe ze het Oogfonds nog na hun leven kunnen ondersteunen. Daarom hebben wij de brochure 'Oog voor de toekomst' gemaakt. Wij hopen van harte dat deze u helpt om gemakkelijker de beslissing te nemen. 

Ook als u er niet meer bent, kunt u helpen om onderzoek naar oogaandoeningen, voorlichting en toegankelijkheid te realiseren. Daarmee draagt u bij aan een betere toekomst voor oogpatiënten, nu én in de toekomst. Vraag de nalatenschapsbrochure 'Oog voor de toekomst' hier gratis aan.

Heeft u moeite met het invullen van het webformulier? U kunt de nalatenschapbrochure 'Oog voor de toekomst' tijdens kantoortijden ook telefonisch aanvragen op telefoonnummer 030-2545711.

 

Meer informatie over nalatenschappen

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u het Oogfonds benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament.

Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl