Slechtziend jongetje met moeder en oma

Nalatenschap

Terug

Helaas is er nu nog geen oplossing voor oogziektes. Hoewel we daar hard aan werken, lijkt ‘zicht voor iedereen’ nog iets voor volgende generaties. En dat is voor veel mensen te laat! Hoe meer we nú investeren in wetenschappelijk oogonderzoek, hoe groter de kans dat de huidige generatie er al baat bij heeft. En u kunt helpen door het Oogfonds op te nemen in uw testament. Opnemen in uw testament kan op vele verschillende manieren: door een bedrag voor het Oogfonds op te nemen of het Oogfonds tot een van uw erfgenamen te benoemen. Uw nalatenschap maakt een belangrijk verschil voor al die mensen in Nederland die te maken hebben met ernstige oogaandoeningen. Met uw nalatenschap kunnen we investeren in kansrijk wetenschappelijk oogonderzoek om in de toekomst iedereen van goed zicht te voorzien.

Nalatenschappen kunnen ook geoormerkt worden gegeven, bijvoorbeeld geheel voor maculaonderzoek, geheel voor glaucoomonderzoek of voor een andere oogaandoening. Omdat het Oogfonds een ANBI-instelling is, hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Daardoor komt de nalatenschap geheel ten goede aan betere behandelingen, snellere diagnoses en het verbeteren van het dagelijks leven van slechtzienden en blinden. Ook heeft het Oogfonds het CBF-keurmerk: je weet daardoor zeker dat je geld goed besteed wordt.

Gratis nalatenschapbrochure

Regelmatig krijgen we vragen van mensen hoe ze het Oogfonds na hun leven kunnen ondersteunen. Daarom hebben wij de brochure 'Nalaten voor wetenschappelijk oogonderzoek' gemaakt. Wij hopen van harte dat deze helpt om gemakkelijker een beslissing te nemen. 

Ook als u er niet meer bent, kunt u helpen om onderzoek naar oogaandoeningen en voorlichting te realiseren. Daarmee draagt u bij aan een betere toekomst voor oogpatiënten, nu én in de toekomst. Vraag de nalatenschapsbrochure 'Oog voor de toekomst' hier gratis aan.

Moeite met het invullen van het webformulier? U kunt de brochure tijdens kantoortijden ook telefonisch aanvragen op telefoonnummer 030-2966999.

 

Meer informatie over nalatenschappen

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u het Oogfonds benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in eigen tempo een testament.

Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl, www.toegift.nl, www.notaris.nl/testament