Slechtziend jongetje met moeder en oma

Nalatenschap

Terug

Inkomsten afkomstig uit nalatenschappen zijn voor het Oogfonds van wezenlijk belang. Mede hierdoor zijn wij in staat wetenschappelijk onderzoek naar oogaandoeningen structureel mogelijk te maken en voorlichting en projecten te financieren op het gebied van maatschappelijke toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Nalatenschappen kunnen ook geoormerkt worden gegeven, bijvoorbeeld geheel voor maculaonderzoek, geheel voor glaucoomonderzoek of voor een andere oogaandoening.

Omdat het Oogfonds een ANBI-instelling is, hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Daardoor komt de nalatenschap geheel ten goede aan betere behandelingen, snellere diagnoses en het verbeteren van het dagelijks leven van slechtzienden en blinden. Ook heeft het Oogfonds het CBF-keurmerk: je weet daardoor zeker dat je geld goed besteed wordt.

Gratis nalatenschapbrochure

Regelmatig krijgen we vragen van mensen hoe ze het Oogfonds na hun leven kunnen ondersteunen. Daarom hebben wij de brochure 'Nalaten voor wetenschappelijk oogonderzoek' gemaakt. Wij hopen van harte dat deze helpt om gemakkelijker een beslissing te nemen. 

Ook als je er niet meer bent, kun je helpen om onderzoek naar oogaandoeningen en voorlichting te realiseren. Daarmee draag je bij aan een betere toekomst voor oogpatiënten, nu én in de toekomst. Vraag de nalatenschapsbrochure 'Oog voor de toekomst' hier gratis aan.

Moeite met het invullen van het webformulier? Je kunt de brochure tijdens kantoortijden ook telefonisch aanvragen op telefoonnummer 030-2545711.

 

Meer informatie over nalatenschappen

Regel je nalatenschap eenvoudig online

Denk je erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wil je het Oogfonds benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regel je eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in eigen tempo een testament.

Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl, www.toegift.nl, www.notaris.nl/testament