MIJN geZICHT

Terug

Murk Schaafsma bracht een bijzondere fotoserie tot stand: MIJN geZICHT. Voor dit project maakte hij portretfoto’s, besprak met de geportretteerden wat zij zien en vervolgens verbeeldde hij hun zicht. Helder, integer en aangrijpend.

De foto’s laten zien dat twee mensen met dezelfde aandoening een compleet andere zichtervaring kunnen hebben. Het zijn beelden die aanzetten tot een dialoog tussen mensen met een visuele beperking en hun omgeving. Het zijn ook beelden die mensen bewust maken waarom het zo belangrijk is acht te slaan op alarmsignalen. En zij onderstrepen het belang van meer wetenschappelijk onderzoek en goede voorlichting.

Tentoonstelling

Op initiatief van het Oogfonds zijn de twintig portretten opgenomen in een tentoonstelling en een boek. De tentoonstelling toert langs verschillende locaties in Nederland. Wil je meer informatie over de tentoonstelling en de mogelijkheid het in jouw ziekenhuis of organisatie te plaatsen, neem dan gerust contact op met Petra de Wal op via 030-2545711 of p.dewal@oogfonds.nl.

Twee vrouwen luisteren naar de verhalen van oogpatiënten bij de tentoonstellng MIJN geZICHT

Fotoboek

Heb je interesse om het fotoboek MIJN geZICHT te ontvangen? Het boek wordt ter beschikking gesteld bij een éénmalige donatie van minimaal € 50,- aan het Oogfonds. Neem hiervoor contact op met Petra de Wal op p.dewal@oogfonds.nl.

Het fotoboek MIJN geZICHT met links een portret van een oogpatiënt en rechts het portret zoals deze persoon zichzelf ziet

Agenda MIJN geZICHT

Via de Facebookpagina van het Oogfonds ontdek je de actuele locatie van de expositie MIJN geZICHT.

Help mee

In Nederland zijn meer dan 250.000 mensen slechtziend of blind en hebben een miljoen mensen een oogprobleem. De komende jaren zal dit aantal, mede door de vergrijzing, de toename van het aantal mensen met diabetes en de toename van hoge myopie (bijziendheid) explosief stijgen. De verwachting is, dat binnen tien jaar het aantal mensen in Nederland met een oogaandoening of oogziekte is verdubbeld.

MIJN geZICHT wordt mogelijk gemaakt door Koninklijke Visio, Stichting Bartiméus, Stichting Blindenhulp, Gelderse Blinden Stichting, Stichting Blinden-Penning, Stichting Rotterdamse Blindenbelangen, Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Katholieke Stichting voor Blinden & Slechtzienden, Stichting Licht en Liefde, Dr. C.J. Vaillant fonds, Bayer, VriendenLoterij en Dedicon. Fotografie: Murk Schaafsma Ontwerp tentoonstelling en fotoboek: Vandatsoortdingen