Oog-agenda

Terug
01 maart 2019 - 31 oktober 2020

Theatervoorstelling 'Ik zie ik zie, wat jij niet ziet'

Vanaf 1 maart 2019 is het Storytelling Centre begonnen met het project 'Ik zie ik zie, wat jij niet ziet' en is te zien tot november 2020.'Ik zie ik zie, wat jij niet ziet' is een theatervoorstelling van en met Aysegul Karaca. Aysegul is een actrice en zangeres en ziet slecht. Zij gaat door het leven met een zicht van twintig procent. De voorstelling gaat vooral over het feit hoe zij heeft moeten leren om te gaan dat zij zeer slechtziend is.

Website 'Ik zie ik zie, wat jij niet ziet' >
30 december 2020 - 30 december 2020

Theatervoorstelling 'Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien'

Stichting Komt Het Zien heeft op 30 december 2019 het project 'Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien' gelanceerd en het project loopt door tot 30 december 2020. Met het project 'Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien' zorgt de stichting voor theater met audiodescriptie door blindentolken. Door middel van live audiodescriptie en speciale meet & feel inleidingen kunnen mensen met een visuele beperking genieten van verschillenden theatervoorstellingen. Klik hieronder voor de volledige agenda en lopende voorstellingen:

Website Komt het Zien >
03 februari 2020 - 06 april 2020

Blinde liefde voor salsa, Utrecht

Op maandag 3 februari start de cursus Blinde Liefde Voor Salsa. Een cursus waarbij goedziend of een visuele beperking geen rol speelt. De cursus vind plaats op de Openbare Dalton basisschool Puntenburg in Utrecht en duurt van 3 februari tot 6 april. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Blinde Liefde Voor Salsa:

Website Blinde Liefde voor Salsa >
03 maart 2020 - 03 maart 2020

Theatervoorstelling De Geheime Tuin in Maatricht

Zondag 3 maart draagt Toneelgroep Maastricht de theatervoorstelling De Geheime Tuin voor. Een brutale, spannende en swingende familievoorstelling waar het verhaal van het weesmeisje Mary Lennox verteld wordt. Tijdens deze voorstelling is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis blindentolk-arrangement en zitten slechtzienden vooraan. Bezoek de website van de theatervoorstelling De Geheime Tuin voor meer informatie:

Website theatervoorstelling De Geheime Tuin >
10 maart 2020 - 11 maart 2020

Voorlichtingsbijeenkomst glaucoom Oogziekenhuis Rotterdam

Dinsdag 10 en woensdag 11 maart vind er in het Oogziekenhuis in Rotterdam een 2-daagse voorlichtingsbijeenkomst, over glaucoom plaats. Tijdens deze 2 dagen worden er presentaties gegeven door o.a. een oogarts, optometrist en verpleegkundige. Bezoek de officiële website van het Oogziekenhuis voor meer informatie:

Website Oogziekenhuis Rotterdam >
11 maart 2020 - 11 maart 2020

Glaucoom informatiedag Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg

Woensdag 11 maart organiseert het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg een informatiedag over glaucoom. Tijdens deze dag zullen er presentaties worden gegeven door o.a. ervaringsdeskundigen en artsen. Bezoek de website van ETZ voor meer informatie over deze dag:

Website Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis >
13 maart 2020 - 14 maart 2020

ZieZo 2020 Jaarbeurs Utrecht

Vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart vindt de jaarlijkse Ziezo-beurs plaats. De Ziezo-beurs is voor iedereen met een visuele beperking, maar ook voor hun familie en vrienden, begeleiders én iedereen die hier beroepsmatig mee te maken heeft. Deze 24e editie zal wederom plaats vinden in het Beatrixgebouw in Utrecht en er zullen zo'n 45 stands aanwezig zijn. Bezoek de officiële website van de ZieZo beurs voor meer informatie:

Website ZieZo-beurs >
13 maart 2020 - 13 maart 2020

Oogdruppelvoorlichting Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis in Rotterdam geeft op vrijdag 13 maart een oogdruppelvoorlichting. Deze voorlichting duurt van 08:30 - 17:00 en is te vinden in de wachtkamer van het KnipOOG. Bezoek de Facebook pagina van het Oogziekhuis Rotterdam voor meer informatie:

Website Facebook event Oogdruppelvoorlichting >
20 maart 2020 - 20 maart 2020

Zichtcongres Hengelo

Vrijdag 20 maart is het Zichtcongres in de gieterij van het ROC Hengelo. Het congres wordt georganiseerd door de Twentse Mobiele Opticien, zij doen dit om geld in te zamelen voor het Oogfonds. Er zullen verschillende lezingen zijn en er zal een informatieve markt aanwezig zijn. Bezoek de KomInActie-pagina voor meer informatie:

KomInActie-pagina van het Zichtcongres >
21 maart 2020 - 05 april 2020

Kunst met andere ogen

Op zaterdag 21 maart start Studioxplo, in samenwerking met Galerie De Verdieping, een kunstexpositie met werk van blinde en slechtziende makers. Zo kan je bijvoorbeeld een audio tour volgen, audiobeschrijvingen online beluisteren en er loopt een gidslijn langs alle kunstwerken. Voor de volledige programmering en verdere informatie kan je terecht op de website van studioxplo:

Website Studioxplo >
21 juni 2020 - 21 juni 2020

Blind voor 1 Dag

Zondag 21 juni vindt de vierde editie van Blind voor 1 dag plaats. Blind voor 1 dag is een bewustwordings-actie vanuit het Oogfonds en inhoudelijk partner Koninklijke Visio. We dagen heel Nederland uit om een dagdeel blind of slechtziend te ondergaan. Dat gaat met behulp van een simulatiebril. Tijdens deze dag zamelen de deelnemers geld in om wetenschappelijk oogonderzoek mogelijk te maken. Bezoek de website van Blind voor 1 dag voor meer informatie:

Website Blind voor 1 dag >
06 augustus 2020 - 16 augustus 2020

Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch

Donderdag 6 t/m zondag 16 augustus gaat het Theaterfestival Boulevard in 's-Hertogenbosch van start. Een theaterfestival voor jong en oud, voor de kunstliefhebber en voor het hele gezin dat gewoon even een dagje uit gaat. Geniet van theater, dans, muziektheater en kunstvormen die niet in een hokje passen. Het festival heeft sinds 2015 speciale aanpassingen en diensten voor mensen met een beperking geïmplementeerd, zodat er toegankelijkheid is voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan live audiobeschrijvingen en speciale inleidingen voor mensen met een visuele beperking. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Theaterfestival Boulevard:

Website Theaterfestival Boulevard >
15 september 2020 - 19 september 2020

50+ beurs Jaarbeurs Utrecht

Op dinsdag 15 september start de vijfdaagse 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht, waar ook het Oogfonds te vinden zal zijn. De 50PlusBeurs is een evenement voor actieve vijftigplussers en er is keuze uit 600 verschillende stands met inspiratie, entertainment en aanbiedingen. Bezoek voor meer informatie de website van de 50PlusBeurs:

Website van de 50PlusBeurs >
14 november 2020 - 14 november 2020

Oogcongres

Website Oogcongres >