Het is World Sight Day 

Vandaag is het World Sight Day! Jaarlijks besteden we op 14 oktober extra aandacht aan het gezond houden van ogen, de impact van een oogaandoening en wat wetenschappelijk oogonderzoek voor jouw ogen kan betekenen. Het thema dit jaar is: Love your Eyes. Weet jij hoe je lief kunt zijn voor je ogen?   

Zien is niet vanzelfsprekend. Meer dan een miljoen mensen in Nederland ervaren dat iedere dag opnieuw. En blijven zien waar we van houden, dat willen we toch allemaal? Misschien wel extra als je nog maar weinig zicht over hebt. Dat vraagt om aandacht en liefde voor ogen. Vandaag is het World Sight Day! Jaarlijks besteden we op 14 oktober extra aandacht aan het gezond houden van ogen, de impact van een oogaandoening en wat wetenschappelijk oogonderzoek voor jouw ogen kan betekenen. Het thema dit jaar is: Love your Eyes. Weet jij hoe je lief kunt zijn voor je ogen?

Houd van je ogen

Geef jij je ogen de aandacht die ze verdienen? Voeding, beweging, voldoende ontspanning; het draagt allemaal bij aan jouw blik op de toekomst. Benieuwd wat je concreet kunt doen voor je ogen?

Lees verder

Meet jouw ooggezondheid

Kijkend naar de wereld om je heen, kan je blik zomaar ineens veranderen. Soms zelfs zonder dat je het bewust opmerkt. Een regelmatige oogcontrole kan zichtverlies in de toekomst voorkomen. Doe de gratis online oogtest.

Doe de Oogtest

Oogonderzoek onze prioriteit

Dankzij de donateurs van het Oogfonds kunnen we investeren in veelbelovend onderzoek. Wist je dat het Oogfonds jaarlijks nieuwe onderzoeken laat starten. Voor een overzicht kun je terecht op onze website. We zijn ook benieuwd: welk onderzoek heeft voor jou prioriteit? Laat het ons weten.

Reageren

Het verhaal van…

Van je ogen houden als ze je (gedeeltelijk) in de steek hebben gelaten? Dat is niet voor iedereen zo eenvoudig. Heb jij maculadegeneratie, glaucoom, retinitis pigmentosa, oogmelanoom of diabetische retinopathie? Dan horen we graag jouw verhaal. Wat is de band met je ogen, wat betekent wetenschappelijk oogonderzoek voor je, wat doet de achteruitgang van zicht met je? Elianne van het Oogfonds gaat graag met je in gesprek.

Verhaal delen

Bedrijven in actie

Aandacht vragen voor ogen hoeft het Oogfonds gelukkig niet alleen te doen. Ook bedrijven steunen deze boodschap. Zo heeft GrandVision met haar medewerkers gesponsorde sportieve prestaties geleverd en doneert Pearle bij iedere oogmeting die vandaag plaatsvindt een euro aan oogonderzoek. ‘The Optometrist’ in Utrecht gaat vanuit maatschappelijke betrokkenheid op een basisschool bij hun in de wijk voorlichting geven. Meer weten over de acties of zelf een actie starten?

Lees verder

Dit is wat een persoon ziet met