fbpx

8.280 euro opgehaald voor onderzoek

Buitengewone prestatie

8.280 euro opgehaald tijdens Drakenbootfestival voor onderzoek naar de erfelijke oogziekte van Leber

Een buitengewone prestatie in de strijd tegen de erfelijke oogziekte van Leber. Senna en het team van Mulder Connect (onderdeel Mulder Systems) haalden maar liefst 8.280 euro op tijdens het recente Drakenbootfestival in Apeldoorn. Het geld is bestemd voor fundamenteel onderzoek door het LUMC naar deze erfelijke oogziekte.

Een lichtpuntje in de duisternis

De ziekte van Leber is een zeldzame oogziekte waarbij de cellen in de oogzenuw niet goed functioneren. Dit kan leiden tot ernstige slechtziendheid en zelfs blindheid. Het zicht neemt vaak snel af in beide ogen. De vader van Senna, Vincent, een elektricien uit Apeldoorn, werd geconfronteerd met dit verwoestende nieuws dat hij deze ziekte heeft op de dag dat zijn jongste zoon werd geboren. Sindsdien heeft hij zijn persoonlijke verhaal gedeeld om bewustzijn te creëren en geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte. In de hoop zijn zussen en hun kinderen te vrijwaren van dit genetische lot.

Inzamelingsactie inspireert gemeenschap

Met vastberadenheid en enthousiasme deden Senna en het team van Mulder Connect tijdens het Drakenbootfestival een oproep aan de inwoners van Apeldoorn en omgeving om bij te dragen aan dit nobele doel. Bezoekers van het festival konden loten kopen om kans te maken op een iPad. Hiermee is een grandioos bedrag van 8.280 euro voor fundamenteel onderzoek naar de ziekte van Leber ingezameld.

Indrukwekkend resultaat

Meta Neeleman, directeur-bestuurder van het Oogfonds, benadrukt de impact van deze geweldige prestatie: “Dit resultaat is ronduit indrukwekkend. Het bedrag dat Senna en Mulder Connect tijdens het Drakenbootfestival inzamelden, levert een wezenlijke bijdrage aan het financieren van fundamenteel onderzoek naar de ziekte van Leber, met als doel erfelijke blindheid te voorkomen en genezen.”

Trots op kracht van samenwerking

Ook algemeen directeur van Mulder Systems, Pieter Mulder, was vol lof over de inzet van zijn medewerkers: “Als bedrijf voelen we ons sterk betrokken bij maatschappelijke kwesties. We zijn trots op onze collega Vincent en zijn dochter Senna, die met hun inspirerende actie tijdens het Drakenbootfestival de gemeenschap hebben gemobiliseerd om bij te dragen aan het onderzoek naar de ziekte van Leber. We geloven in de kracht van samenwerking en zijn vereerd dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit belangrijke initiatief.”

Kunnen we op uw steun rekenen?

Deze ongekende steun en betrokkenheid van de gemeenschap tonen aan dat er hoop is in de strijd tegen de ziekte van Leber. De actie van Senna met de sleutelhangers, die nog steeds loopt, biedt een extra mogelijkheid om het onderzoek te steunen. Doneren is mogelijk via de kom in actie pagina van Senna.

Dit is wat een persoon ziet met