Oogcongres
16 september 2019

Kom naar het Oogcongres

Voor iedereen die geïnteresseerd is in ogen: wees welkom! Laat je bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen de oogheelkunde en kom op zaterdag 9 november naar het Oogcongres in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen de oogheelkunde? Hoe ga je om met (moeilijke) keuzes die ethisch gezien vragen oproepen. Wanneer kies je bijvoorbeeld voor een staaroperatie bij een chronische (oog-) aandoening en wanneer laat je dit aan je voorbij gaan? Dit zijn enkele onderwerpen die aan bod zullen komen op 9 november aanstaande tijdens het Oogcongres in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor iedereen die geïnteresseerd is in ogen: wees welkom!

Meer mens, minder patient
Het belang van samen beslissen in de zorg wordt alom erkend. De praktijk blijkt echter weerbarstig. Samen beslissen is pas echt samen als (minstens) twee perspectieven samenkomen: die van de patiënt en die van de zorgprofessional. Die samensmelting moet plaatsvinden op het niveau van de individuele zorg, maar ook op systemisch niveau, in de instelling, in onderzoek en onderwijs.

Hans van Delden is een van de vele interessante sprekers en vertelt op 9 november hoe we kunnen bevorderen dat participatie op de verschillende niveaus gebeurt. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat de leefwereld van de patiënt het uitgangspunt is van de zorg: meer mens, minder patiënt.

Programma
Het ochtendprogramma kenmerkt zich door plenaire sessies met verschillende sprekers, terwijl tijdens het middagprogramma interactieve lezingen naar keuze kunnen worden gevolgd, aangeboden door vooraanstaande oogartsen en sprekers die verschil maken binnen de oogwereld. Het Oogcongres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, Vereniging OOG in OOG, Macula Vereniging en de Hoornvlies Patiënten Vereniging.

Inschrijven
Wil jij je laten bijpraten over de belangrijkste ontwikkelingen in de oogzorg? Kom naar het Oogcongres en bestel een ticket via www.oogcongres.nl, voor € 20,- p.p. inclusief lunch, koffie en thee. Leden van deelnemende patiëntenverenigingen ontvangen € 5,- korting.