Oogonderzoek

Gratis online glaucoomtest

Terug

Van 6 tot en met 12 maart 2016 vond de jaarlijkse Wereld Glaucoomweek plaats. In Nederland lopen naar schatting 100.000 mensen ongemerkt met deze sluipende oogziekte rond. Daarom lanceerde het Oogfonds tijdens de glaucoomweek een nieuwe online glaucoomtest:

Start de glaucoomtest

Wat is glaucoom

Glaucoom is een veelvoorkomende oogziekte, waarbij de oogzenuw beschadigt. Mede door de vergrijzing worden steeds meer Nederlanders getroffen door deze ingrijpende oogziekte. Naar schatting zijn in Nederland 200.000 glaucoompatiënten, maar slechts de helft van hen is zich hiervan bewust.

Glaucoom herkennen

Schade door glaucoom is onomkeerbaar. Om zoveel mogelijk zicht te behouden is het dus cruciaal om glaucoom zo snel mogelijk te ontdekken en te behandelen. Glaucoom in een vroeg stadium herkennen is echter niet eenvoudig. Glaucoom geeft geen pijn en vaak lange tijd geen klachten. Het zicht aan de randen verdwijnt, maar doordat de hersenen de ontbrekende informatie aanvullen, blijft dit lang onopgemerkt. Met alle gevolgen van dien.

Gratis online glaucoomtest

Daarom heeft het Oogfonds de online glaucoomtest ontwikkeld. Met deze korte gratis test kan iedereen zijn of haar gezichtsveld controleren en erachter komen of er sprake is van een verhoogd risico op glaucoom.