Oog-agenda

Terug
01 maart 2019 - 31 oktober 2020

Theatervoorstelling 'Ik zie ik zie, wat jij niet ziet'

Vanaf 1 maart 2019 is het Storytelling Centre begonnen met het project 'Ik zie ik zie, wat jij niet ziet' en is te zien tot november 2020.'Ik zie ik zie, wat jij niet ziet' is een theatervoorstelling van en met Aysegul Karaca. Aysegul is een actrice en zangeres en ziet slecht. Zij gaat door het leven met een zicht van twintig procent. De voorstelling gaat vooral over het feit hoe zij heeft moeten leren om te gaan dat zij zeer slechtziend is.

Website 'Ik zie ik zie, wat jij niet ziet' >
29 december 2019 - 30 december 2020

Theatervoorstelling 'Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien' (Tijdelijk gestopt op advies vanuit het RIVM, nieuwe startdatum volgt)

Stichting Komt Het Zien heeft op 30 december 2019 het project 'Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien' gelanceerd en het project loopt door tot 30 december 2020. Met het project 'Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien' zorgt de stichting voor theater met audiodescriptie door blindentolken. Door middel van live audiodescriptie en speciale meet & feel inleidingen kunnen mensen met een visuele beperking genieten van verschillenden theatervoorstellingen. Klik hieronder voor de volledige agenda en lopende voorstellingen:

Website Komt het Zien >
03 februari 2020 - 06 april 2020

Blinde liefde voor salsa, Utrecht (Vanuit veiligheidsoverwegingen is de start uitgesteld, nieuwe startdatum volgt)

Op maandag 3 februari start de cursus Blinde Liefde Voor Salsa. Een cursus waarbij goedziend of een visuele beperking geen rol speelt. De cursus vind plaats op de Openbare Dalton basisschool Puntenburg in Utrecht en duurt van 3 februari tot 6 april. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Blinde Liefde Voor Salsa:

Website Blinde Liefde voor Salsa >
04 april 2020 - 04 april 2020

Macula-dag 2020 in Nieuwegein

Zondag 4 april vindt de jaarlijkse macula-dag plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de MaculaVereniging en zal plaats vinden in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Tijdens deze macula-dag worden er verschillende lezingen geven, ervaringsverhalen verteld en kan er meegedaan worden met verschillende workshops. Bezoek de website van de MaculaVereniging voor meer informatie:

Website MaculaVereniging >
19 april 2020 - 19 april 2020

Rondleiding Ongezien Museum Boijmans x Museum Rotterdam

Zondag 19 april organiseert het Museum Boijmans in samenwerking met Museum Rotterdam een Ongezien kunsttentoonstelling. Deze tentoonstelling is speciaal voor mensen met een visuele beperking. Deze interactieve rondleiding wordt gegeven onder leiding van een museumdocent en kunstwerken worden ervaren via verschillende zintuigen. Bezoek de website voor meer informatie:

Website Ongezien tentoonstelling >
01 juni 2020 - 30 juni 2020

Op de tast in het douanehuisje Maassluis

In de gehele maand juni wordt het Douanehuisje in Maassluis omgetoverd tot een kunst- en cultuurbeleving voor, door en met doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden. Er zullen lezingen, tentoonstellingen, workshops, activiteiten voor kids en natuurlijk kunst en cultuur te zien zijn. Bezoek de website voor het gehele programma:

Website Douanehuisje Maassluis >
20 juni 2020 - 20 juni 2020

Sportdag voor blinden en slechtzienden in Lisse

Op zaterdag 20 juni organiseert Oogvereniging Zuid-Holland samen met Lions Club De Oude Duinen een geheel verzorgde sportdag voor blinden en slechtzienden. Zo wordt het lokale vervoer geregeld, lunch/diner en begeleiding. Tijdens deze dag kan er kennis worden gemaakt met diverse sporten, zoals nordic wandelen, tandemfietsen, zwemmen en yoga. Bezoek de website van Oogvereniging Zuid-Holland voor meer informatie.

Website Oogvereniging Zuid-Holland >
21 juni 2020 - 21 juni 2020

Blind voor 1 Dag

Zondag 21 juni vindt de vierde editie van Blind voor 1 dag plaats. Blind voor 1 dag is een bewustwordings-actie vanuit het Oogfonds en inhoudelijk partner Koninklijke Visio. We dagen heel Nederland uit om een dagdeel blind of slechtziend te ondergaan. Dat gaat met behulp van een simulatiebril. Tijdens deze dag zamelen de deelnemers geld in om wetenschappelijk oogonderzoek mogelijk te maken. Bezoek de website van Blind voor 1 dag voor meer informatie:

Website Blind voor 1 dag >
06 augustus 2020 - 16 augustus 2020

Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch

Donderdag 6 t/m zondag 16 augustus gaat het Theaterfestival Boulevard in 's-Hertogenbosch van start. Een theaterfestival voor jong en oud, voor de kunstliefhebber en voor het hele gezin dat gewoon even een dagje uit gaat. Geniet van theater, dans, muziektheater en kunstvormen die niet in een hokje passen. Het festival heeft sinds 2015 speciale aanpassingen en diensten voor mensen met een beperking geïmplementeerd, zodat er toegankelijkheid is voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan live audiobeschrijvingen en speciale inleidingen voor mensen met een visuele beperking. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Theaterfestival Boulevard:

Website Theaterfestival Boulevard >
01 september 2020 - 30 september 2020

Kunst met andere ogen

Op zaterdag 21 maart start Studioxplo, in samenwerking met Galerie De Verdieping, een kunstexpositie met werk van blinde en slechtziende makers. Zo kan je bijvoorbeeld een audio tour volgen, audiobeschrijvingen online beluisteren en er loopt een gidslijn langs alle kunstwerken. Voor de volledige programmering en verdere informatie kan je terecht op de website van studioxplo:

Website Studioxplo >
15 september 2020 - 19 september 2020

50+ beurs Jaarbeurs Utrecht

Op dinsdag 15 september start de vijfdaagse 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht, waar ook het Oogfonds te vinden zal zijn. De 50PlusBeurs is een evenement voor actieve vijftigplussers en er is keuze uit 600 verschillende stands met inspiratie, entertainment en aanbiedingen. Bezoek voor meer informatie de website van de 50PlusBeurs:

Website van de 50PlusBeurs >
15 oktober 2020 - 15 oktober 2020

Dag van de Witte Stok

Op deze dag wordt er extra aandacht geschonken aan verkeersdeelnemers met een witte stok. Vele gebruikers van de witte stok voelen zich bijvoorbeeld onveilig bij het oversteken. Op 15 oktober zullen er in verschillende steden ludieke acties worden opgezet met als doel om meer aandacht te vragen voor dit probleem. Bezoek de website van de Oogvereniging voor meer informatie:

Website Oogvereniging >
14 november 2020 - 14 november 2020

Oogcongres

Website Oogcongres >