Slechtziend jongetje aan het spelen

Over het Oogfonds

Terug

Het Oogfonds bestaat sinds 1947 en maakt het mogelijk dat iedereen iets kan doen aan de enorme stijging van blindheid, slechtziendheid en oogaandoeningen in Nederland. Dat doen we met wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en projecten op het gebied van toegankelijkheid en bewustwording. Daarvoor werken we samen met particulieren, organisaties en bedrijven. Zij zijn niet alleen donateur maar werken vooral met ons samen om de doelstellingen mogelijk te maken.

Grote impact

Het probleem is groot. Het aantal mensen met oogziektes en oogaandoeningen groeit hard en mensen blijven te lang doorlopen met oogproblemen zodat er te laat wordt behandeld en de schade blijvend is. Ernstige slechtziendheid, blindheid en oogziektes hebben een enorme impact op het dagelijks leven en worden door bijna iedereen sterk onderschat.

Met een klein team krijgt het Oogfonds dankzij donateurs, particulieren en bedrijven veel voor elkaar om daar iets aan te doen. Er moet echter nog veel gebeuren om de stijging een halt toe te roepen, betere diagnostiek en behandelingen te krijgen. Daarnaast draagt het Oogfonds bij aan projecten die de kwaliteit van leven van blinden en slechtzienden kunnen verbeteren.