Prinses Beatrix

Comité van Aanbeveling

Terug
Prinses Beatrix

H.K.H. Prinses Beatrix Beschermvrouwe van het Oogfonds.

Daarnaast wordt het Oogfonds gesteund door een aantal prominente Nederlanders. Zij maken deel uit van het comité van aanbeveling van de stichting:

Jan Terlouw

Fysicus, schrijver en ex-D66-politicus. Jan Terlouw schrijft hoofdzakelijk jeugdliteratuur. Daarvan is het in 2008 verfilmde ‘Oorlogswinter’ het bekendste voorbeeld.

Willeke van Ammelrooy

Als één van de bekendste actrices van Nederland, speelde zij in talloze toneelstukken en films waaronder Ciske de Rat en Bride Flight. Daarnaast regisseerde zij enkele films.

Frank Rijkaard

Ex-profvoetballer en in het verleden coach van het Nederlands elftal, Sparta Rotterdam, FC Barcelona en Galatasaray.

Rita Kok-Roukema

Echtgenote van voormalig minister-president de heer Wim Kok. Als textielkunstenares staat zij bekend om haar verfijnde weefsels.

Huub Oosterhuis

Theoloog, dichter, priester en socialist. Cultuur, politiek en religie vormen voor hem een onlosmakelijke drie-eenheid.

Hans Wiegel

Voormalig politicus voor de VVD. Hij is voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland en bekleedt diverse andere (neven)functies.

Olga Commandeur

Oud-atlete met een veelzijdige aanleg voor atletiek. Op dit moment is zij vooral bekend van het TV-programma ‘Nederland in Beweging!’.

Harry Kuitert

Oud-predikant en emeritus-hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit. Harry Kuitert is al twee decennia lang de meest spraakmakende Nederlandse theoloog.

Herman Wijffels

Econoom, voormalig voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland en hoogleraar 'duurzaamheid en maatschappelijke verandering' aan de Universiteit Utrecht.

Dries van Agt

Jurist, voormalig hoogleraar, politicus en diplomaat. Van Agt was van 1977 tot 1982 minister-president van Nederland in drie achtereenvolgende kabinetten.

Rabbijn Soetendorp

Deze inmiddels gepensioneerde Rabbijn zette zich wereldwijd in tegen antisemitisme en probeerde de relatie tussen joden, christenen en moslims te verbeteren. In 1994 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Jan van Zanen

Politicus en bestuurder. Sinds 2014 burgemeester van Utrecht.