Lief voor je ogen

Samen met de Oogvereniging en het weekblad Libelle ontwikkelde het Oogfonds de Oogspecial Lief voor je ogen. Met openhartige verhalen van blinde en slechtziende mensen, de laatste inzichten over ooggezondheid en tips om zo lang mogelijk te genieten van alles wat we zien.

Ook rapper Diggy Dex deelt zijn verhaal in Oogspecial. Door de erfelijke oogziekte retinoschisis ziet hij nog maar 30 procent.

Voor veel mensen is goed zicht een vanzelfsprekendheid. En hoewel er goed te leven valt met mijn oogaandoening, weet ik wel dat dát absoluut niet zo is.

Diggy Dex

 

Oogspecial

 

 

 

 

 

 

 

 

Steeds meer mensen slechtziend

In Nederland hebben ongeveer 250.000 mensen ernstig zichtverlies. Door de toename van kinderen met myopie (ernstige bijziendheid die mede veroorzaakt wordt door toename schermgebruik en te weinig daglicht), diabetes én de vergrijzing in Nederland neemt dit aantal schrikbarend toe. Te laat gestelde diagnoses vergroten onnodig de kans op blijvend zichtverlies door een oogziekte als maculadegeneratie of glaucoom. Vroege diagnose van oogaandoeningen vermindert het risico op slechtziendheid aanzienlijk.

Wees lief voor je ogen

Het Oogfonds en de Oogvereniging slaan alarm voor het behoud van zicht! Ogen krijgen niet de aandacht die ze verdienen terwijl de juiste oogverzorging blindheid voorkomt. Herken de signalen van een oogziekte, doe een gratis test om te checken of je verhoogd risico op oogziektes hebt of lees bij wie je terecht kunt voor een oogcontrole?

Ga naar liefvoorjeogen.nl.

mascotte Iris op de glaucoom pagina

Blijf zien waar u van houdt, steun het Oogfonds

Doneer nu

Dit is wat een persoon ziet met