Meisje met witte stok bij tramhalte

Wat we doen 

Terug

Het Oogfonds wil een halt toeroepen aan vermijdbare blindheid en slechtziendheid. Dat moet en dat kan!

Wist je dat in Nederland meer dan 350.000 mensen slechtziend of blind zijn? Dit aantal neemt ook nog eens schrikbarend toe, door de vergrijzing en de stijging van het aantal mensen met diabetes.

Onderzoek en voorlichting

Als we niets doen, zal het aantal mensen met een visuele beperking binnen tien jaar tot 500.000 toenemen. Ónnodig. Slechtziendheid en blindheid zijn namelijk 7 op de 10 keer te voorkomen. Daarom investeert het Oogfonds in wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Marjolein Snijders

‘‘Door juveniele maculadegeneratie zie ik nog zeventien procent. Mijn zicht verdwijnt steeds meer… Het Oogfonds maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Dat vind ik heel belangrijk. Niet voor mezelf, maar voor mensen die na mij komen.’’ Marjolein Snijders, donateur van het Oogfonds

Belangenbehartiging en toegankelijkheid

Daarnaast ondersteunt het Oogfonds de volwaardige deelname van slechtzienden en blinden in de maatschappij. Want dat is nog steeds niet vanzelfsprekend, integendeel. Daarom is het Oogfonds ook actief op het gebied van belangenbehartiging en toegankelijkheid.

Doe ook een gift

Het Oogfonds ontvangt geen geld van de overheid en is afhankelijk van donateurs. Door donateur te worden, steunt u ons belangrijke werk. Maakt u het verschil? Ja, ik wil dat niemand onnodig blind of slechtziend wordt