Blind voor 1 dag-logo
06 maart 2017

Blind voor 1 dag: in actie voor oogonderzoek!

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het is om blind of slechtziend te zijn? Ervaar het zelf! Het Oogfonds roept iedereen op om woensdag 21 juni Blind voor 1 dag te gaan. Doel: samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar oogziektes door ‘blind te gaan’ voor twee, vier of acht uur.

Iedereen kan meedoen met Blind voor 1 dag, alleen of met een team. Als deelnemer krijg je een persoonlijke pagina op de website, waarop iedereen jouw actie kan steunen. Bovendien ontvang je een Blind voor 1 dag-pakket met handige tips en een bril naar keuze: ervaar hoe het is om helemaal blind te zijn of om maculadegeneratie (MD), glaucoom of diabetische retinopathie te hebben.

Ga de uitdaging aan

Op 21 juni hou je deze bril twee, vier of acht uur op. Je bepaalt zelf welke uitdaging(en) je daarbij aangaat en waar je deze doet. Je zult merken dat zelfs simpele dagelijkse handelingen, zoals naar de supermarkt lopen, een pak melk kopen of het avondeten klaarmaken en opeten een hele uitdaging zijn als je niet goed kunt zien. 

Heb je zelf een oogziekte of visuele beperking? Daag iemand uit om mee te doen een paar uur in jouw schoenen te staan.

Klaar voor een bijzondere ervaring waarbij je geld op haalt voor het goede doel?

Ga naar www.blindvoor1dag.nl!