Geen afbeelding
17 september 2015

Cursus kunstgeschiedenis voor slechtzienden en blinden

Na een zeer succesvol verlopen basiscursus kunstgeschiedenis voor slechtzienden en blinden op initiatief van Stichting Kubes, zijn er plannen voor een tweede cursus. Deze cursus wordt opnieuw verzorgd door kunsthistorica Lisette Le Blanc in het gebouw van de Volksuniversiteit van Utrecht.

21 juli 2015

Deze tweede cursus bestaat uit zeven theorielessen die de periode van 1850 tot nu behandelen. De lessen vinden om de week plaats op de donderdagmiddag van half twee tot vier uur. De startdatum is 17 september.

De verschillende kunststromingen worden bekeken tegen de maatschappelijke achtergrond van de tijd waarin ze ontstonden. Er worden o.a. dia's getoond en beschreven van kunstwerken uit deze recente periode.

Het betreft dan zowel ruimtelijk werk als schilderijen als architectuur. Ook worden enkele muziekfragmenten ten gehore gebracht en de literatuur komt af en toe aan bod. Het lesgeld voor deze zeven lessen bedraagt 140 euro.

Hierna willen we op drie donderdagmiddagen in januari, februari en maart 2016 met elkaar kunstlocaties binnen Utrecht bezoeken, waaronder een beeldhouwatelier. De bijdrage voor deze excursies zal nader worden bepaald bij voldoende deelname.

De cursus vindt doorgang bij minimaal tien cursisten en er is plaats voor maximaal vijftien cursisten.

Deelname is definitief na aanmelding bij Janine Delver en daarna overmaking van de aanbetaling van 50 euro. Geleidehonden zijn welkom.

Voor aanmelding en nadere informatie:

Janine Delver
E-mailadres: janine@ja-de.nl
Telefoonnummer: 06 81936847