03 juli 2020

Het Oogcongres digitaal

Ook in 2020 een Nationaal Oogcongres, voor het eerst als Webinar.

Ondanks de bijzondere tijden waarin wij leven organiseren wij op zaterdag 14 november aanstaande het vijfde Nationale Oogcongres. Het thema dit jaar is ‘Samen Vooruit Kijken’. En samen zullen wij digitaal vooruit gaan kijken. Door de richtlijnen van het RIVM zullen wij het Oogcongres dit jaar NIET in de jaarbeurs in Utrecht organiseren, maar als Webinar aanbieden. In verband met ieders veiligheid hebben wij gekozen voor deze digitale oplossing. Hierdoor kun je vanuit huis de informatie tot je nemen en hebben wij geen zorgen over de 1,5 meter afstandsmaatregel.

Programma

In de ochtend zal er in de Webinar een toespraak worden verzorgd door drie sprekers over het thema ‘Samen vooruit kijken’. Na de Webinar worden er podcasts (luisterbestanden) aangeboden die over inhoudelijk ingaan op verschillende oogziektes, zoals glaucoom en maculadegeneratie. Het Oogcongres dat je vanuit huis digitaal kunt volgen wordt door de organisatoren gratis aangeboden. Zodra er meer bekend is over het programma en de techniek, zullen we dit communiceren via de website.

Wat is een Webinar? 

Een Webinar is een vorm van kennisoverdracht die plaatsvindt via het internet. Als deelnemer kun je het seminar rechtstreeks op je eigen computer volgen en de spreker(s) zien en horen. Een Webinar is dus een seminar met uitsluitend online publiek. Dit voelt misschien als eenrichtingsverkeer, maar tijdens de uitzending zal het mogelijk zijn vragen te stellen aan de sprekers via de chatfunctie.

Wat is een podcast?

In de middag worden op de website 8 podcasts (luisterbestanden) gepubliceerd over verschillende onderwerpen. Hierin zal de spreker (veelal een wetenschapper) je meenemen in zijn of haar onderzoek en bevindingen over een bepaald onderwerp. Deze ‘lezingen’ duren gemiddeld twintig minuten en kun je beluisteren wanneer het jou uitkomt. Dit hoeft dus niet allemaal op 14 november.

Houd de website www.oogcongres.nl in de gaten voor actuele informatie over het digitale Oogcongres.