01 april 2020

Directeur Edith Mulder verlaat het Oogfonds

Ruim zes jaar was zij directeur-bestuurder van het Oogfonds. Onlangs heeft Edith Mulder laten weten het Oogfonds in juli te gaan verlaten wegens het aanvaarden van de functie van directeur Diabetesvereniging Nederland.

Dina Aleman, voorzitter Raad van Toezicht: “Edith heeft het Oogfonds veel gebracht. Zij is een bouwer. Er staat een organisatie met een stevig fundament, een heldere profilering en een groot netwerk. Haar bevlogen, persoonlijke en no nonsense aanpak zorgde ervoor dat veel mensen en organisaties zich aan het Oogfonds hebben verbonden.“

Edith Mulder: “Nieuwe vooruitzichten voor mensen met een oogaandoening en/of een visuele beperking was mijn drijfveer om bij het Oogfonds te gaan werken. Uit mijn directe omgeving weet ik welke invloed een visuele beperking kan hebben. Gelukkig is er door nieuwe wetenschappelijke inzichten steeds meer mogelijk. Dankzij het vertrouwen van de donateurs kunnen we doelen bereiken: oogaandoeningen voorkomen en bestrijden en maatschappelijke participatie bevorderen. Ik ben blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen. Met plezier kijk ik terug op de constructieve samenwerking met de collega’s bij het Oogfonds en partners in het veld én op de resultaten die we in gezamenlijkheid hebben gerealiseerd.”

De raad van toezicht bedankt Edith Mulder voor haar onvermoeibare inzet en wenst haar veel succes in haar nieuwe baan. Op korte termijn start de werving voor een nieuwe directeur.

Eindsprint

Edith Mulder: "Je kunt me nog 1 keer laten zien dat je om ogen geeft. Ik help onderzoek door lopen door in beweging te komen en een financiële bijdrage te vragen. Help me alsjeblieft met mijn eindsprint. Doneer nu. Bedankt!"