Blind Date Dart Toernooi
07 november 2016

Een schot in de roos

Zaterdag 5 november vond in Venlo het Blind Date Dart Koppel Toernooi plaats. Bij dit toernooi werden blinden/slechtzienden gekoppeld een goedziende partner. Samen dartten zij voor een mooi doel: wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes. Janine Peeters organiseerde het toernooi in nagedachtenis aan haar vader. 

Janine: “Mijn lieve vader Frank kreeg op vrij jonge leeftijd (49 jaar) maculadegeneratie, waardoor hij nog maar zeven procent kon zien. Hij is niet bij de pakken neer gaan zitten. Zo kwam hij in contact met een aantal darters, en later héle goede vrienden, en is het darten gaan leren. Hij hoorde weer ergens bij!

Dit gevoel, het erbij horen, gewoon mee kunnen doen, het winnen, het verliezen, de blijdschap, het positief blijven en vooral doorzettingsvermogen wil ik graag ook aan alle deelnemers van dit toernooi overdragen. Samen darten, ongeacht je wel of niet kunt zien!”

“Aete in ut Duuster; Ruuk, Preuf & Luuster!”

Voorafgaand aan het Blind Date Dart Koppel Toernooi organiseerde Janine vier avonden een ‘Dinner in the dark’. Hier konden gasten ervaren hoe het is om te eten als je niet kunt zien. Op deze manier proberen we mensen bewust te maken van de wereld van blinden en slechtzienden. 

De diners in het donker brachten het prachtige bedrag op van €5500. De gehele opbrengst werd gedoneerd aan het Oogfonds. Janine, heel hartelijk bedankt voor het initiatief en de geweldige uitvoering van het diner in het donker, waarmee je je vader op een warme en bijzondere manier herdenkt en bijdraagt aan oogwetenschappelijk onderzoek in Nederland!