01 maart 2021

Frans Cremers ontvangt Retina International Lifetime Achievement Award

Professor Frans Cremers ontving de Retina International Lifetime Achievement Award voor zijn toewijding aan de ontdekking van de genetische samenstelling van erfelijke netvliesaandoeningen.

Hij smeedde grote nationale en internationale samenwerkingen om zijn uiteindelijke doel te bereiken: alle oorzaken van erfelijke netvliesaandoeningen identificeren in 2025. In de afgelopen 5 jaar heeft hij zijn tijd volledig besteed aan het ophelderen van het landschap van de ABCA4-geassocieerde ziekte van Stargardt.

Het Oogfonds kan dankzij haar donateurs al jaren de studies van Frans Cremers stimuleren en (deels) financieren en is trots op zijn baanbrekende onderzoeken! We zien hoopvol uit naar meer van dat onderzoek om doorbraken te realiseren en blindheid en slechtziendheid een halt toe te roepen.

Frans Cremers: "Als ik de onderzoeksmiddelen analyseer van de afgelopen 25 jaar, dan zijn de subsidies van o.a. de donateurs van het Oogfonds, zowel van Uitzicht als daar buiten, een heel belangrijke constante factor geweest die mede hebben gezorgd voor het succes van mijn studies en die van mijn collega Susanne Roosing. Daarvoor wil ik u allen hartelijk bedanken."

Bekijk hier de uitreiking van de award.