05 februari 2021

Hoornvlies Patiënten Vereniging ontwikkelt Hoornvlieswijzer.nl

Steeds meer mensen krijgen problemen met hun hoornvlies. Wat gebeurt er en is er een behandeling? Op deze en nog veel meer vragen gaat de Hoornvlies Patiënten Vereniging antwoord geven op hun nieuwe platform: Hoornvlieswijzer.nl.

Het Oogfonds deelt veel kennis over oogaandoeningen, waaronder hoornvliesaandoeningen.  Maar hoe meer relevante informatie, hoe beter. Daarom steunen we het initiatief van de Hoornvlies Patiënten Vereniging met een subsidie van 5.000 euro.

De Hoornvlieswijzer.nl wordt een platform met twintig interviews met personen die hun ervaringen vertellen. Ervaringen die gaan over de impact op het leven (sociaal, psychisch, werk) met een hoornvliesaandoening, maar ook over transplantaties, behandelingen, druppelprotocollen en het belang van donatie en donoren. Na het bekijken van de Hoornvlieswijzer heeft de lezer een completer beeld van wat een behandeling inhoudt. Ook wordt duidelijk hoe het leven met een aandoening kan zijn en welke perspectieven de behandelingen bieden. Deze ervaringsverhalen bieden een belangrijke basis voor de vragen en ideeën die besproken kunnen worden met de corneaspecialist, maar ook met andere zorgverleners. De Hoonvlieswijzer.nl vergroot kennis van hoornvliesaandoeningen om zelfverzekerder een gesprek met de arts aan te gaan. Zo heeft een behandeling een nog grotere kans van slagen! Zodra de Hoornvlieswijzer online is, delen we dit met u.