02 april 2019

In actie voor oogonderzoek!

Op 21 juni a.s. vindt de derde editie plaats van Blind voor 1 dag. “Mijn mama heeft een oogziekte, Stargardt. En daarvoor wil ik geld inzamelen zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden. Zodat ze niet blind zal worden”, aldus de zevenjarige Bram. Een voorbeeld van een van de acties die al is aangemaakt voor Blind voor 1 dag. Met Blind voor 1 dag daagt het Oogfonds en inhoudelijk partner Koninklijke Visio heel Nederland uit om een dagdeel blind of slechtziend door het leven te gaan. Samen creëren we begrip voor mensen met een visuele beperking en halen we geld op voor onmisbaar oogonderzoek!

Voor veel oogziektes bestaat nog geen goede behandeling. Het hoofddoel van Blind voor 1 dag is daarom om geld in te zamelen voor oogonderzoek. Door deelnemers een visuele beperking te laten ervaren, wil het Oogfonds naast geld inzamelen meer begrip en een toegankelijkere maatschappij creëren voor de meer dan 250.000 slechtzienden en blinden in ons land.

Door een simulatiebril op te zetten, ervaren mensen hoe het is om blind of ernstig slechtziend te zijn. Deelnemers voeren een zelfbedachte activiteit uit met de simulatiebril op zoals lunchen, boodschappen doen, toegankelijkheid van een pand verkennen of werken. Kom op 21 juni bijvoorbeeld eten, drinken en genieten bij BEUM in Dorst. BEUM is een restaurant dat een leerwerktraject biedt voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij nodigen die dag al hun gasten uit om blind te komen lunchen of dineren en te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Van alle lunches en diners doneren zij een gedeelte aan Blind voor 1 dag. 

Kijk op www.blindvoor1dag.nl voor meer informatie en meld je aan!