04 februari 2020

Kom in actie met jouw talent

Of je het leven met een visuele beperking nu ervaart als makkelijk of moeizaam; generaties na jou wens je toch een goed vooruitzicht? Wij dagen je uit om, net als Bram, Elselien, Monique en Angéle in 2019, zelf in actie te komen in 2020.

Ben je sportief aangelegd, kun je heerlijke taarten bakken of hou je van wandelen? Jouw talent kan hét middel zijn om in actie te komen en meer wetenschappelijk oogonderzoek mogelijk te maken. Doe bijvoorbeeld mee aan de Dam tot Damloop (by Night), wandel mee met de Nijmeegse Vierdaagse of organiseer een blinde high tea voor familie in het kader van Blind voor 1 Dag.

Nijmeegse Vierdaagse

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen mensen naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Heb je altijd al mee willen lopen? Je kunt deze wens nu combineren met een doel, namelijk jouw sportieve prestatie laten sponsoren voor wetenschappelijk oogonderzoek. Het zou geweldig zijn als iedere deelnemer minimaal € 250,- ophaalt!

Wat krijg je van ons?
- Vergoeding van je startbewijs
- Het Oogfonds T-shirt
- Een persoonlijke actiepagina
- Tips voor het inzamelen van je sponsorgeld

Meer informatie?
Stuur een e-mail naar a.tromp@oogfonds.nl of bel 030-2545711 en vraag naar Alice Tromp.

Dam tot Damloop (by Night)

De Dam tot Damloop (by Night) is een jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd, een sportieve uitdaging voor iedereen die het aandurft. Besluit je mee te doen in het Oogfondsteam? Dan draag je met elke stap die je zet bij aan wetenschappelijk oogonderzoek. Voor je inzet kun je je namelijk laten sponsoren door vrienden en familie. Het is tenslotte niet niks om van Amsterdam naar Zaandam te rennen. Het Oogfonds heeft een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus grijp je kans!

Er zijn twee mogelijkheden, doe bijvoorbeeld mee aan:
- de Dam tot Damloop, een geweldig parcours van 10 Engelse Mijl (16,09 km) tussen het centrum van Amsterdam en het centrum van Zaandam.
- de Damloop by Night, een parcours over 5 Engelse Mijl (8,05 km) over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en prachtig verlicht.

Wat krijg je van ons?
- Een startbewijs
- Het Oogfonds hardloop T-shirt
- Een persoonlijke actiepagina
- Tips voor het inzamelen van je sponsorgeld

Meer informatie?
Stuur een e-mail naar e.wiersma@oogfonds.nl of bel 030-2545711 en vraag naar Elianne.

Blind voor 1 Dag

Niet zien heeft impact! En vraagt om meer begrip in een maatschappij die steeds visueler wordt. Durf jij met een simulatiebril op te ervaren met welke obstakels je te maken krijgt en wat het betekent om blind- of slechtziend te zijn? Iedereen kan meedoen met Blind voor 1 Dag, alleen of met een team! Wandel mee met de Blind Walk, ga fietsen in het donker of organiseer een high tea voor vrienden en familie terwijl jij een simulatiebril draagt.

Bekijk alle mogelijkheden op www.blindvoor1dag.nl

Meer informatie:
Stuur een e-mail naar blindvoor1dag@oogfonds.nl of bel 030-2545711 en vraag naar Alice Tromp.

Jouw inzet heeft impact

Het aantal mensen met een oogziekte of oogaandoening groeit hard en mensen blijven vaak te lang doorlopen met oogproblemen, zodat er te laat wordt behandeld en de schade blijvend is. De enorme impact van ernstige slechtziendheid, blindheid en oogziektes op het dagelijks leven wordt vaak sterk onderschat. Met een klein team krijgt het Oogfonds samen met donateurs, particulieren en bedrijven veel voor elkaar om daar iets aan te doen. Er moet echter nog veel gebeuren voor betere diagnostiek en behandelingen én om de stijging een halt toe te roepen. Help mee en kom in actie!