22 mei 2018

Ongezien Boijmans

Rondleidingen voor slechtzienden en blinden

Het museum is er voor iedereen. Maar nog niet iedereen kan er makkelijk zijn weg vinden. Voor  slechtzienden en blinden of doven en slechthorenden is een museumbezoek niet zo vanzelfsprekend. Om het museum voor deze doelgroepen toegankelijk te maken, presenteert Museum Boijmans Van Beuningen twee bijzondere programma’s: ‘Ongezien Boijmans’ en ‘Ongehoord Boijmans’.

RAAK Stimuleringsprijs

Mede door het winnen van de RAAK Stimuleringsprijs in 2017 heeft Museum Boijmans Van Beuningen zich intensief kunnen verdiepen in de mogelijkheden voor rondleidingen voor blinden en slechtzienden. Museumdocenten volgden de training ‘Oren en Ogen tekort’ van Mikxs, en het museum ontwikkelde in nauwe samenwerking met experts en de doelgroep zelf een rondleiding speciaal voor blinden en slechtzienden. Hierin worden bij het kijken naar kunst alle andere zintuigen geprikkeld, waardoor een optimale kunstbeleving ontstaat!

Voelen, ruiken, horen en inbeelden

Op iedere derde zondag van de maand om 15.00 uur kun je een rondleiding volgen langs een aantal hoogtepunten in de collectie van het museum, speciaal gericht op blinde en slechtziende bezoekers. Tijdens deze interactieve rondleiding ervaar je onder begeleiding van een museumdocent een aantal topstukken intensief via verschillende zintuigen. Je leert de topstukken kennen en vormt je een beeld aan de hand van voelen, ruiken, horen, inbeelden of fysieke beleving.

Aanmelden

Van te voren aanmelden is noodzakelijk. Per rondleiding is er een maximum van 6 deelnemers (excl. eventuele begeleiders). Deelname kost € 8,50 (incl entree), of is gratis voor houders van een Museumkaart, Rotterdampas, Ooievaarspas, Vrienden

Ongezien Boijmans: ook aan te vragen op een ander moment
Een rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers is ook voor een ander moment aan te vragen voor €80,- incl. entree. Ook hiervoor geldt een maximum van 6 deelnemers, ecxl. Eventuele begeleiders. Reserveren kan via e-mail op educatie@boijmans.nl.

Meer informatie op de website van Boijmans