Running Blind hardloopkoppel
14 juni 2016

Oogfonds-directeur buddy op Running Blind-dag

Op zaterdag 11 juni vond de vierde Landelijke Running Blind-dag plaats in Nieuwegein. Iedereen met een visuele beperking was welkom om mee te doen aan één van de afstanden: vijf of tien kilometer hardlopen of Nordic Walking. Edith Mulder, directeur van het Oogfonds, was de loopbuddy van Bonnie op de tien kilometer hardlopen.

Edith Mulder: "Dit is mijn eerste braillemedaille! Ik ben ontzettend trots op Bonnie en mij als team. Ik was haar buddy, maar zij heeft mij net zo goed begeleid in het buddy zijn. Daarnaast ben ik blij dat wij als Oogfonds bijdragen aan zo'n bijzonder project."

Het Oogfonds vindt het belangrijk dat mensen met een visuele beperking de kans krijgen om in beweging te komen. Daarom steunt het Oogfonds stichting Running Blind. De stichting werd in 2007 opgericht door een aantal sporters met een visuele beperking, hun buddy’s en het Oogziekenhuis Rotterdam. Ondertussen is Running Blind uitgegroeid tot een begrip in de wereld van blinde en slechtziende hardlopers.

Mensen met een visuele beperking kunnen in een isolement raken of last krijgen van depressieve gevoelens. Via Running Blind komen ze in contact met anderen, hebben ze afleiding en minstens zo belangrijk: ze werken aan hun uithoudingsvermogen en krijgen daardoor meer energie. Twee keer per week komen blinde en slechtziende lopers onder begeleiding van een professionele atletiektrainer en enthousiaste buddy’s in beweging. Er is tijdens de trainingen volop aandacht voor de juiste houding en techniek.

Op dit moment zijn er door het land acht Running Blind afdelingen. Het is de ambitie om de komende jaren uit te groeien naar tien afdelingen zodat nog meer mensen met een visuele beperking in beweging kunnen blijven. Klik hier om te kijken of er bij u in de buurt een afdeling is.

Meer weten over Running Blind? Ga naar www.runningblind.nl