01 juni 2016

Première van Verrekijkers op zondag 5 juli

Een indrukwekkende film met de extreem bijziende Elma (23) en broer Jur (18) over hun onzekerheid en de beperkingen in het dagelijkse leven.

Zondag 5 juni is de première van Verrekijkers. Een indrukwekkende film met de extreem bijziende Elma (23) en broer Jur (18) over hun onzekerheid en de beperkingen in het dagelijkse leven.

Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar! Stuur hiervoor een mailtje naar tickets@campusdoc.net. De première is zondag tijdens het CampusDoc FilmFestival in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. Verrekijkers zal te zien zijn om 9.45 uur en 10.40 uur.

De documentaire is gefinancierd door het Oogfonds en deels ook via crowdfunding mogelijk gemaakt. De makers zijn Tessa van Harmelen en Marleen Stoker.Verrekijkers vertelt het bijzondere verhaal van de extreem bijziende Elma en haar broertje Jur, die beide verschillende obstakels hebben moeten overwinnen om positief in het leven te blijven staan. Door de hoge bijziendheid staat hun netvlies te strak gespannen waardoor hierin scheurtjes ontstaan. Bij Elma wordt zo’n scheurtje een litteken, waardoor ze op dit moment zo’n 25% ziet met haar lenzen in. “Leven met een tijdbom. Ik kan nu, morgen of volgende week een nieuwe bloeding krijgen”, zegt ze hierover.

Wil je meer weten over de grote stijging van het aantal mensen met bijziendheid en de mogelijke gevolgen daarvan, bekijk dan de pagina "gezonde kinderogen".