Geen afbeelding
17 februari 2015

Speciale rondleidingen Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is. Of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. In het Special Guests-programma staat de bezoeker centraal.

Het ervaren van het museum en de kunstwerken met alle zintuigen is niet alleen een meerwaarde voor deze doelgroepen met speciale behoeften, maar levert ook een bijzondere bijdrage aan de museumbeleving van iedere bezoeker.

Special Guests rondleiding voor blinden en slechtzienden

Iedere 2e zondag van de maand om 14.00 uur is er een gratis interactieve rondleiding voor blinden en slechtziende bezoekers. Kunstwerken kunnen daarbij worden aangeraakt en door middel van geuren, muziek, literatuur en smaak laten we de kunstwerken tot leven komen. Iedere maand is er een nieuwe rondleiding door een ander deel van het museum.

Rondleiding is gratis, exclusief museumentree. Reserveren is gewenst. Geleidehonden en eventueel één begeleider per persoon mogen gratis mee naar binnen. Reserveer nu voor de komende rondleidingen door op de link te klikken of door te bellen naar 040-2381010:

  • Zondag 8 maart, 14.00 - 16.00 uur
  • Zondag 12 april, 14.00 - 16.00 uur
  • Zondag 10 mei, 14.00 - 16.00 uur
  • Zondag 14 juni, 14.00 - 16.00 uur

Kunst om aan te raken: voelreplica's

De meeste kunstwerken mogen niet aangeraakt worden, bijvoorbeeld omdat ze te kwetsbaar of kostbaar zijn. Binnenkort kunnen bezoekers een aantal kunstwerken toch met de handen bekijken; er komen speciale voelreplica’s en kleine reproducties van schilderijen en sculpturen die worden ingezet tijdens de Special Guests rondleidingen.

Braille en grootletterdruk

Om de informatie nog beter toegankelijk te maken, zal binnenkort de schriftelijke informatie ook beschikbaar zijn in braille en grootletterdruk. Bij de infobalie is een inkijkexemplaar beschikbaar van de kwartaalagenda Radically Yours in braille.

Meer weten? Kijk op www.vanabbemuseum.nl/specialguests