29 november 2018

Team Teun & Anne haalt prachtbedrag op voor RP-onderzoek

Wat begon als een kleine actie van familie Borrenbergs om geld op te halen voor onderzoek naar retinitis pigmentosa groeide al snel uit naar een actie van formaat, waarmee ze maar liefst 17.500 euro ophaalden.

Retinitis pigmentosa

Moeder Monique: “Twee van onze drie kinderen hebben de oogziekte retinitis pigmentosa. Teun (16 jaar) ziet nog zo’n tien procent, Anne (10 jaar) nog dertig. Hun zicht gaat langzaam steeds verder achteruit. Omdat er nog geen behandeling bestaat, kan dit er uiteindelijk zelfs toe leiden dat ze blind worden.

Onze allergrootste droom

Onze allergrootste droom is dan ook dat er een goede behandeling komt, zodat het zicht van Teun en Anne niet verder achteruit gaat. Of nog beter: teruggebracht kan worden, zodat zij net zoveel kunnen zien als de mensen om hen heen. Hiervoor is veel geld nodig en hier wilden wij graag ons steentje aan bijdragen.

Dichter bij elkaar

Wat begonnen met twee benefietavonden in een restaurant in ons dorp groeide uit tot een enorme actie met een sponsorloop door de basisschool van Anne en maar liefst vijfenvijftig mensen die de marathon van Eindhoven liepen, waaronder ons gezin. Zelfs Teun heeft vijf kilometer meegelopen. Normaal heeft hij geen topconditie, maar die dag kreeg hij vleugels. Hij heeft echt genoten en als gezin zijn we dichter bij elkaar komen te staan.

Een warm hart

We zijn er enorm trots op dat we mede dankzij alle lieve mensen die geholpen en gedoneerd hebben zo’n indrukwekkend bedrag hebben opgehaald. Het geeft veel genoegdoening om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar er juist álles aan te doen om een bijdrage te leveren. En een heel warm hart dat er zo veel mensen zijn die ons geholpen hebben.”