Logo Ik wil audiodescriptie
08 november 2016

Teken ook de petitie 'Ik wil audiodescriptie'

Het wordt tijd voor een nieuw geluid op de Nederlandse televisie! Vind jij ook dat blinde en slechtziende mensen ook optimaal moeten kunnen genieten van al die prachtige programma's op onze televisie? Audiodescriptie geeft blinde en slechtziende mensen letterlijk een stem die ze, tussen het gesproken woord door, vertelt wat ze niet kunnen zien.

Om ons heen wordt audiodescriptie al volop toegepast maar nog niet in ons land. En dat moet gaan veranderen. Want waarom zijn er op onze televisie wél allerlei voorzieningen voor doven en slechthorenden en niet voor blinden en slechtzienden?

Daarom ondersteunt het Oogfonds van harte het initiatief om audiodescriptie op de kaart te krijgen: bij televisieproducenten, omroepbazen en de Nederlandse politiek.

De eerste handtekeningen zijn al binnen, onder andere van de makers van Boer Zoekt Vrouw: dankzij audiodescriptie kunnen ook blinden en slechtzienden dit populaire programma straks van A tot Z volgen.

Vind jij ook dat audiodescriptie er moet komen? Ga dan nu naar de speciale actiewebsite www.ikwilaudiodescriptie.nl en teken de petitie!