Groentenkraam
02 maart 2017

Tips voor gezonde ogen op de ZieZo-beurs

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart 2017 vindt in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht de nationale ZieZo-beurs plaats. Tijdens deze beurs voor iedereen die te maken heeft met een visuele beperking, zal het Oogfonds aanwezig zijn met het opblaasbare oog: een vijf meter grote oogbol waar geïnteresseerden een kijkje in kunnen nemen.

Gratis folder én een appeltje!

Dat gezond eten goed is voor het lichaam is algemeen bekend. Wat maar weinig mensen weten is dat dit ook geldt voor je ogen. Het risico op ernstige maculadegeneratie kan tot wel dertig procent ‘weggegeten’ worden, door op tijd te beginnen met een dieet dat veel antioxidanten bevat. 

Het Oogfonds vertelt u graag meer over het beschermen van uw ogen. Tijdens de ZieZo-beurs kunt u in de stand van het Oogfonds (bij het opblaasbare oog in de centrale hal bij de ingang) gratis de folder ‘Tips voor gezonde ogen’ krijgen.

En raadt u mee hoeveel walnoten het Oogfonds in een grote vaas heeft gedaan? Dan maakt u kans op een gezonde maaltijdbox vol lekkers! Sowieso biedt het Oogfonds álle bezoekers een heerlijk appeltje voor de dorst aan.

Blind voor 1 dag

Het Oogfonds roept iedereen op om woensdag 21 juni, de langste dag van het jaar, Blind voor 1 dag te gaan. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar oogziektes. Iedereen kan meedoen en 'blind gaan' voor twee, vier of acht uur.

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke pagina op de website, waarop iedereen zijn of haar actie kan steunen. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een Blind voor 1 dag-pakket met handige tips en een bril naar keuze: ervaar hoe het is om helemaal blind te zijn of om maculadegeneratie (MD), glaucoom of diabetische retinopathie te hebben.

Heeft u zelf een oogziekte of visuele beperking? Daag iemand in uw omgeving uit om een paar uur in uw schoenen te staan. In de Oogfonds-stand vertellen we graag meer over deze bijzondere actie. Natuurlijk kunt u ook alvast een kijkje nemen op de actiewebsite van Blind voor 1 dag.

Over de ZieZo-beurs

De ZieZo-beurs is een evenement voor iedereen met een visuele beperking, hun familie, vrienden, begeleiders én iedereen die hiermee beroepsmatig te maken heeft. De bezoeker wordt naast een uitgebreide en gezellige beursvloer ook een beursprogramma aangeboden met presentaties en workshops over breed maatschappelijke onderwerpen. Er is een groot aanbod van hulpmiddelen, waarvan u de meeste ter plekke direct kunt kopen.

Toegangskaarten

Bezoek van de ZieZo-beurs is gratis na registratie op website van de ZieZo-beurs. U ontvangt op 13 maart per e-mail de digitale versie van het beursmagazine, zodat u zich alvast optimaal kunt voorbereiden op uw beursbezoek!