Marga Allinn neemt cheque van VriendenFonds in ontvangst
04 juli 2016

VriendenFonds vervult hartenwens

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Marga Allin uit Hilversum. Het Oogfonds deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een speciale Apple iPad Pro voor Marga om haar te belonen voor haar inzet als vrijwilligster in de 'oogwereld'.

Petra de Wal namens het Oogfonds: “Marga is mede door haar waardevolle kennis erg belangrijk voor de oogwereld. Door haar verbindende kracht brengt zij partijen samen, waardoor nog meer gerealiseerd kan worden. Marga heeft een progressieve oogaandoening, waardoor haar zicht steeds slechter wordt. Het is voor Marga erg belangrijk om maatschappelijk betrokken te blijven, daarom doet ze veel vrijwilligerswerk in bestuurlijke functies. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is een Apple iPad Pro een belangrijk hulpmiddel. Met deze grote iPad worden de vergaderstukken en andere teksten voor haar goed toegankelijk en kan zij haar beperkte energie gebruiken voor de inhoud. Wij zijn blij dat we dankzij het VriendenFonds Marga hiermee kunnen verrassen.”

Marga Allin: “Fantastisch dat dit mogelijk is! Ik had het echt niet verwacht! Deze iPad is zo’n mooi hulpmiddel voor mij om mijn vrijwilligerswerk te kunnen blijven doen en zo betrokken te blijven en actief deel te nemen aan de maatschappij.”

VriendenFonds vervult hartenwensen

Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI of SBBI-status een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds