06 maart 2019

ZieZo-beurs

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 vindt in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht de nationale ZieZo-beurs plaats. Tijdens deze beurs voor iedereen die te maken heeft met een visuele beperking, zal het Oogfonds aandacht vragen voor Blind voor 1 dag!

Blind voor 1 dag 

Het Oogfonds roept iedereen op om vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, Blind voor 1 dag te gaan. Ervaar met een simulatiebril op hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Samen creëren we begrip voor mensen met een visuele beperking en halen we geld op voor onmisbaar oogonderzoek! Iedereen kan meedoen en 'blind gaan' voor twee, vier of acht uur. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke pagina op de website, waarop iedereen zijn of haar actie kan steunen. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een Blind voor 1 dag-pakket met handige tips en een bril naar keuze: ervaar hoe het is om helemaal blind te zijn of om maculadegeneratie (MD), glaucoom of diabetische retinopathie te hebben. 

Heeft u zelf een oogziekte of visuele beperking? Daag iemand in uw omgeving uit om een paar uur in uw schoenen te staan. In de Oogfonds-stand vertellen we graag meer over deze bijzondere actie. Natuurlijk kunt u ook alvast een kijkje nemen op www.blindvoor1dag.nl

Over de ZieZo-beurs

De ZieZo-beurs is een evenement voor iedereen met een visuele beperking, hun familie, vrienden, begeleiders én iedereen die hiermee beroepsmatig te maken heeft. De bezoeker wordt naast een uitgebreide en gezellige beursvloer ook een beursprogramma aangeboden met presentaties en workshops over breed maatschappelijke onderwerpen. Er is een groot aanbod van hulpmiddelen, waarvan u de meeste ter plekke direct kunt kopen. 

Toegangskaarten

Bezoek van de ZieZo-beurs is gratis na registratie op www.ziezo.org. Nieuw zijn de middagkaarten die vanaf 13:00 uur entree geven tot de beurs.