Running Blind hardlopers

Running Blind

Terug

Het Oogfonds vindt het belangrijk dat mensen met een visuele beperking de kans krijgen om in beweging te komen. Daarom steunen wij stichting Running Blind

Running Blind werd in 2007 opgericht door een aantal sporters met een visuele beperking, hun buddy’s en het Oogziekenhuis Rotterdam. Ondertussen is Running Blind uitgegroeid tot een begrip in de wereld van blinde en slechtziende hardlopers. En dat is niet voor niets.

Video Running Blind

Gezond en gezellig

Mensen die blind of slechtziend zijn, kunnen in een isolement raken of last krijgen van depressieve gevoelens. Via Running Blind komen ze in contact met anderen, hebben ze afleiding en minstens zo belangrijk: ze werken aan hun uithoudingsvermogen en krijgen daardoor meer energie.

Twee keer per week komen blinde en slechtziende lopers onder begeleiding van een professionele atletiektrainer en enthousiaste buddy’s in beweging. Er is tijdens de trainingen volop aandacht voor de juiste houding en techniek.

Met steun van het Oogfonds werden onder andere professionele atletiektrainers en een Nordic Walking trainer aangetrokken die de techniek van het lopen met stokken aanleert. Het wandelen met stokken geeft meer steun en stabiliteit. Op die manier kunnen mensen over de streep getrokken worden die er, uit angst om te vallen, tegenop zien om in beweging te komen.

Running Blind verovert Nederland

Op dit moment zijn er door het land acht Running Blind afdelingen. Het is de ambitie om de komende jaren uit te groeien naar tien afdelingen zodat nog meer mensen met een visuele beperking in beweging kunnen blijven. Klik hier om te kijken of er bij u in de buurt een afdeling is.