Migrant met een visuele beperking

Nederlandse les voor visueel beperkte migranten

Terug

Nooit studeren, werken, een praatje maken met de buurvrouw of zelfs buiten komen… Dat is de harde realiteit voor een groot deel van de maar liefst 38.000 visueel beperkte migranten in Nederland, omdat ze onze taal niet leren.

Om hier verandering in te brengen, biedt stichting Beter Zien Anders Kijken training aan vrijwilligers die visueel beperkte migranten Nederlands gaan leren.

Mede-initiatiefneemster en cursusleidster Tonny van Breukelen: “Het is onvoorstelbaar hoe enthousiast en gemotiveerd de vrijwilligers zijn. Dat heb ik in mijn hele loopbaan nog nooit meegemaakt. Ze zijn ook echt geschrokken van de omvang van het probleem. Alle deelnemers, waarvan enkelen zelf ook visueel beperkt, hebben hun certificaat behaald en staan te popelen om aan de slag te gaan.”

Ik wil het Oogfonds en alle donateurs nogmaals dan hartelijk bedanken voor hun steun. Samen zorgen we ervoor dat deze mensen eindelijk genoeg Nederlands leren spreken om naar buiten te durven en volop mee te kunnen doen in de maatschappij!”