Oogarts doet oogonderzoek

Op naar een goede behandeling van serosa

Terug

Leids Universitair Medisch Centrum  |  Leiden  |  Prof. dr. Camiel Boon

Serosa (centrale sereuze chorioretinopathie; CSC) is één van de meest voorkomende vormen van maculadegeneratie. Door gebrek aan behandelmogelijkheden leidt deze vochtophoping onder het netvlies vaak tot beschadiging van de macula. Het gevolg laat zich raden: duizenden patiënten raken blijvend visueel beperkt. 

Tot op heden is nog weinig hoogstaand onderzoek naar serosa gedaan. Daardoor is er bijna niets bekend over deze vorm van MD.  Serosa komt vaak voor en heeft een grote impact. Dat er slechts enkele behandelopties zijn, die bovendien niet altijd effectief zijn, is een enorm gemis.

Daarom willen onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum baanbrekend onderzoek doen naar deze mysterieuze oogziekte. Hun studie is uniek: hoewel er een grote behoefte is aan een behandelrichtlijn voor serosa is een vergelijkbare studie wereldwijd nog nóóit eerder uitgevoerd. Daarnaast wordt samengewerkt met verschillende Nederlandse academische centra.

Op dit moment ontbreekt een optimale behandeling van serosa… daar moet verandering in komen! Doet u alstublieft een donatie. Iedere euro maakt een verschil. Alvast heel hartelijk bedankt namens vele mensen met MD.