fbpx

Stop de oogziekte van de toekomst!

-6 en hoger betekent ernstig bijziend
25% van 13-jarigen zijn bijziend
90 minuten is de gemiddelde dagelijkse 'schermtijd' van jonge kinderen

De ogen van onze kinderen worden steeds slechter

Kinderen komen te weinig buiten en zijn te veel bezig met dichtbij kijken. Uit een studie in opdracht van het Oogfonds, blijkt dat de oogkwaliteit van de Nederlandse jeugd achteruit holt met een opkomende bijziendheidsepidemie tot gevolg. Om dit een halt toe te roepen lanceerde het Oogfonds samen met koningin Máxima de campagne ‘Knikker myopie de wereld uit!’

Lees meer

Wat is Myopie?

Bijziendheid (myopie) is een afwijking van het oog, waarbij de oogbol langer groeit. Door de afwijkende vorm van de oogbol, valt het beeld vóór het netvlies in plaats van erop, waardoor het zicht onscherp wordt. Brillenglazen of lenzen met min-sterkte zijn nodig om scherp te zien.

Lees meer

 

Myopie: nieuwe cijfers

De oogkwaliteit van de Nederlandse jeugd achteruit holt hard achteruit. Dat blijkt uit een nieuwe studie in opdracht van het Oogfonds. De komende dertig jaar worden naar verwachting 50.000 mensen blind als gevolg van myopie, wat het tot de belangrijkste oorzaak van blindheid maakt.

Bekijk onderzoek (pdf)

Speciaal voor kinderen

Kleurwedstrijd

Moe van het buitenspelen? Of liever creatief bezig? Download dan onze mooie 'Knikker myopie de wereld uit!' kleurplaat. Als je de kleurplaat opstuurt naar het Oogfonds ontvang je een zakje met knikkers. En je maakt kans op andere leuke prijzen. Doe je mee?
Download kleurplaat (pdf)
Lees meer over Kleurwedstrijd

Sporten met je ogen

Speciaal voor deze campagne van het Oogfonds schreef kinderpopster Dirk Scheele het lied ‘Sporten met je ogen'. Het is een vrolijk liedje over buitenspelen en je ogen bewegen. En waarom het belangrijk is om je ogen gezond te houden.
Bekijk video op Vimeo
Lees meer over Sporten met je ogen

Dit is wat een persoon ziet met