Glaucoom

Terug

Glaucoom is een oogziekte waarbij de vezels van de oogzenuw geleidelijk aan verloren gaan, meestal door een verhoogde oogdruk. Deze oogzenuwvezels leiden het beeld dat door het oog gevormd wordt naar de hersenen. Door het verloren gaan van oogzenuwvezels ontstaan blinde vlekken in het beeld.

Lees meer over glaucoom

vraag GRATIS aan
Brochure glaucoom
Vraag de gratis folder Glaucoom aan

Wat is glaucoom?

Het licht dat het oog binnenvalt wordt in het netvlies omgezet in elektrische signalen. Deze signalen gaan via de oogzenuw naar de hersenen waar ze worden omgezet in bewuste beelden. Bij de oogziekte glaucoom beschadigt de oogzenuw. Lees meer over: "Wat is glaucoom"

Symtomen van glaucoom

Glaucoom symptomen zijn pijnloos en geven in het begin meestal geen klachten van gezichtsverlies. Uitval van het gezichtsveld aan het ene oog kan dan nog worden opgevangen door het andere oog. Lees meer over: "De symtomen van glaucoom"

Onzeker of je glaucoom hebt?

Doe de Glaucoomtest

Soorten glaucoom

Het is belangrijk dat de behandeling van glaucoom tijdig wordt gestart, want de schade die aan de oogzenuw is ontstaan kan niet meer worden hersteld. Alleen behandeling van de glaucoom kan de beschadiging van de oogzenuw afremmen of stoppen. Er zijn verschillende soorten glaucoom, waarvan we de belangrijkste hier behandelen. Lees meer over: "De soorten glaucoom"

Alle pagina's van glaucoom:

Wat zie je als je een oogziekte hebt?

oog illustratie

Iedereen kan getroffen worden door een oogziekte. Ervaar hoe het is om slechtziend te zijn. Bekijk deze pagina door de ogen van iemand met één van de vijf meest voorkomende oogziektes.

oog illustratie
  • Staar
  • Glaucoom
  • Diabetische retinopathie
  • Maculadegeneratie
  • Retinitis pigmentosa