fbpx

Oogdruppelen in 8 stappen

Oogdruppelen kan lastig zijn en zeker in het begin is het even wennen. Deze instructie helpt u op weg.

 

  • Stap 1

Was uw handen met water en zeep en droog ze goed af.

  • Stap 2

Ga rechtop zitten. Neem het flesje oogdruppels in de hand alsof u een pen vasthoudt. Gebruik de hand die voor u het prettigst aanvoelt. Meestal is dit de schrijfhand.

  • Stap 3

Trek met de vingertoppen van uw andere hand het onderste ooglid naar beneden. Er ontstaat dan een gootje. Laat de palm van uw hand op uw kin rusten.

  • Stap 4

Buig uw hoofd achterover en kijk met beide ogen naar boven. Kunt u uw hoofd niet goed achteroverbuigen? Ga dan liggen.

  • Stap 5

Zet de handpalm met het flesje op de knokkels van de hand die het gootje maakt. Breng het flesje boven uw oog. Raak het oog, de oogleden en de wimpers niet met het flesje aan.

  • Stap 6

Knijp in het flesje en laat één druppel in het gootje vallen. Sluit uw oog (niet knijpen). Buig uw hoofd terug en ga rechtop zitten (of blijf even liggen als je ligt).

  • Stap 7

Druk de traanbuis dicht door zachtjes net onder het bobbeltje in de binnenhoek van uw oog te drukken. Doe dit direct na het druppelen om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen. Houd dit minstens één minuut vol. Toch last van bijwerkingen? Houd dan vijf minuten aan.

  • Stap 8

Was uw handen met water en zeep en droog ze af. Sluit het oogdruppelflesje. Het is normaal dat u na het gebruik van oogdruppels of oogzalf tijdelijk wazig ziet.

Meer weten over oogdruppelen?

Kijk dan op:

oogdruppelen.nl

 

Ook vindt u hier informatie over de handige app OOGdruppelen, een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Als het tijd is om de ogen te druppelen, krijgt u via de app een melding.

Heeft u gezonde ogen? Doe de online Oogtest

mascotte Iris

Voorkant van de brochure Tips voor gezonde ogen

Download hier de gratis brochure:
De brochure staat boordevol tips om uw ogen gezond te houden. 

Ontvang de brochure GRATIS

Dit is wat een persoon ziet met