fbpx

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid oogfonds.nl

Deze website voldoet zoveel mogelijk aan de eisen van toegankelijkheid voor mensen met minder zicht. We gaan daarbij uit van de verschillende meningen die er over een toegankelijke website bestaan. Er zijn uiteraard vaste basisvoorwaarden, zoals toetsenbordtoegankelijkheid, en daar voldoet de website aan. Daarnaast hebben wij ReadSpeaker op de website staan voor iedereen die minder ziet. Daarmee kan tekst worden voorgelezen en kunnen andere aanpassingen worden gedaan. En uiteraard kan iemand gebruik maken van de aanpassingsmogelijkheden die bijvoorbeeld Microsoft, Apple en Android bieden.

Het is niet mogelijk om alle onderdelen van de website toegankelijk te maken. Zo is de online Oogtest alleen bedoeld voor mensen die niet bekend zijn met slechter zien, omdat het doel daarvan is om mensen ervan bewust te maken dat ze (regelmatig) hun ogen moeten laten controleren als bepaalde vragen positief worden beantwoord. Als we deze Oogtest toegankelijk zouden maken, zou dat zijn doel volledig voorbijschieten. De oogziektesimulator is ook voor diezelfde doelgroep, om mensen die geen oogaandoening hebben te laten zien hoe het beeld van een oogziekte er uit kan zien.

Dit alles is er de reden van dat wij geen keurmerk voor een toegankelijke website hebben.

Als u problemen hebt met deze website als het gaat om toegankelijkheid, dan horen wij dat graag want waar mogelijk doen wij dan uiteraard aanpassingen. Stuur hiertoe gerust een bericht naar mijnogen@oogfonds.nl. Bedankt alvast!

Naast Oogfonds.nl maken wij ook gebruik van actiewebsites zoals www.kominactie.oogfonds.nl. Deze websites worden standaard gemaakt door een bedrijf voor een zeer groot aantal goede doelen die evenementen organiseren. De mate van toegankelijkheid is lager dan die van onze eigen website of van andere websites met een keurmerk. We maken toch gebruik van die actiewebsites omdat we zoveel mogelijk geld willen ophalen voor wetenschappelijk onderzoek en het voorkomen van oogziektes, slechtziendheid en blindheid en het voor onze organisatie te duur is om een dergelijke website zelf te ontwikkelen. Iedereen die problemen heeft met het gebruik van deze websites, kan contact met ons opnemen door een bericht te sturen naar mijnogen@oogfonds.nl, dan helpen wij met het aanmaken van een actie.

Dit is wat een persoon ziet met