Statuten & jaarverslagen

2022: Een terugblik op een bijzonder jaar

In 2022 vierde het Oogfonds haar 75-jarig bestaan en ontving een grote nalatenschap van mevrouw Mieps Fontein via haar testament. Deze nalatenschap maakte het mogelijk om meer onderzoek te financieren voor gezondere ogen in Nederland. Het Oogfonds herzag daarom de begroting voor 2022.

Dankzij de nalatenschap kan het Oogfonds een baanbrekend onderzoek op het gebied van regeneratieve geneeskunde genaamd Moonshot Rebuilding the Eye financieren. Ter gelegenheid van het jubileum en het belang van voorlichting over myopie nodigde het Oogfonds Koningin Máxima uit om de myopie-campagne te lanceren.

Het Oogfonds organiseerde ook een benefietgala, bijgewoond door onder andere prinses Beatrix als beschermvrouwe van het Oogfonds. Veel dank aan alle onderzoekers, donateurs, organisaties en bedrijven en natuurlijk onze eigen medewerkers voor een bijzonder 2022!

Infographic bekijken

 

Infographic 2022

Download hier het jaarverslag en de jaarrekening 2022 → Jaarverslag 2022

Jaarverslagen afgelopen 4 jaar

Jaarverslag 2021 → Download

Jaarverslag 2020 → Download

Jaarverslag 2019 → Download

Jaarverslag 2018 → Download

Statuten en meerjarenbeleidsplan

Statuten Oogfonds (juni 2022) → Download

Meerjarenbeleidsplan 2024 – 2027 → Download

 

Het op peil houden van de inkomsten en het realiseren van de gewenste groei blijft een belangrijke uitdaging. Om blindheid en slechtziendheid te stoppen, is er nog veel onderzoek te doen en werk te verzetten.

Meta Neeleman Directeur - bestuurder Oogfonds

Dit is wat een persoon ziet met