fbpx

Ontdek het oog tijdens de CORPUS/Oogfonds Kids Academy

Zaterdag 6 januari organiseert CORPUS in samenwerking met het Oogfonds een nieuwe editie van de CORPUS Kids Academy. Het evenement is gratis en vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur in de aankomsthal van CORPUS! Alles draait dit keer om het oog.

Verschillende experts vertellen alles over het oog. Ontdek uit welke onderdelen het oog bestaat, leer over verschillende oogaandoeningen en ontdek hoe het is om te sporten wanneer je niets ziet.

Hoe zitten ogen in elkaar?
Wist je dat onze ogen beginnen te groeien als we nog maar piepklein zijn, al in de eerste maand in mama’s buik? Leer op een leuke manier hoe onze ogen in elkaar zitten. Kom gezellig knutselen en ontdek spelenderwijs alle geheimpjes van het oog!

Myo…wattus?
Een moeilijk woord voor bijziendheid is myopie. Als je bijziend bent, zie je ver weg wazig. Steeds meer kinderen worden bijziend en dat komt o.a. door schermpjes! Kom spelen en ervaar wat bijziendheid met het oog doet!

Wat zie je (niet) met een lui oog?
Een lui oog betekent dat je meer met één oog kijkt in plaats van twee. De hersenen kiezen voor je beste oog. Maar kun je met één oog ook 3D zien? Ga op ontdekking met leuke testjes wat je (niet) ziet met een lui oog!

Zien zoals Wikke
Wat als je slechtziend bent zoals Wikke? Kun je dan nog wel de sport of hobby uitoefenen die je zo leuk vindt? Ervaar hoe het is om te scoren tijdens blindenvoetbal! Ook een bijzondere ervaring als je niet van voetbal houdt!

Na afloop ontvang je een leuke goody bag!

Samenwerking Oogfonds
Het Oogfonds en CORPUS hebben begin oktober de handen ineen geslagen om wetenschappelijk onderzoek naar erfelijke oogziekten mogelijk te maken. De samenwerking waaronder het organiseren van deze Kids Academy zal de financiering van het onderzoek van Dr. Jan Wijnholds (biochemicus en universitair hoofddocent) en zijn onderzoeksteam aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hopelijk versnellen, met als doel het voorkomen van blindheid veroorzaakt door de ziekte van Leber en andere erfelijke oogziekten.

Dit is wat een persoon ziet met