fbpx

Oogfonds Benefietgala

Prinses Beatrix bij viering 75 jaar Oogfonds

Prinses Beatrix, beschermvrouwe van het Oogfonds, heeft op 10 november de officiële opening verricht van het 75-jarig jubileumgala van het Oogfonds in Flint Theater in Amersfoort.

Tijdens het benefietgala werd een bedrag van 101.000 euro opgehaald. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek om oogziektes vroegtijdig te kunnen opsporen en behandelen én om oogziektes in de toekomst te kunnen genezen. Ook gaat er een deel naar preventie en voorlichting om oogaandoeningen te kunnen voorkomen. Het geld werd opgehaald door tafelverkoop aan ruim tweehonderdvijftig gasten, een loterij en een veiling met unieke veilingitems, waaronder een dag meelopen met Tweede Kamerlid en tevens Oogfonds-ambassadeur Daan de Kort.

Prinses Beatrix, al 42 jaar beschermvrouwe van het Oogfonds, opende het gala en sprak met medewerkers van het Oogfonds over actuele projecten van het fonds, medisch-wetenschappelijk oogonderzoek en de behandeling van oogziekten.

Tijdens de viering gaven mensen met een visuele beperking en oogspecialisten toelichting op de impact van slechtziendheid en op de ontwikkelingen in de oogheelkunde. De avond werd omlijst door dans en muzikale optredens van onder anderen Francis van Broekhuizen en Jennie Lena.

Overzichtsfoto-benefietgala-Oogfonds-foto-Tycho-Muller

Dansgroep-Oogfonds-benefietgala-foto-Tycho-Muller

Fotograaf © Tycho Müller

Pagina

Oogfonds 75

Het Oogfonds zet zich al 75 jaar in voor het voorkomen, behandelen of genezen van oogaandoeningen

Lees meer
Lees meer over Oogfonds 75

Dit is wat een persoon ziet met