Oog close-up

Tips voor gezonde ogen

Terug

Ogen zijn kwetsbaar en onvervangbaar. Door goed voor je ogen te zorgen, kan je voorkomen dat je ogen onnodige beschadigingen oplopen. Bestel daarom onze gratis folder met tips voor gezonde ogen!

Ken de signalen van een oogziekte

Slechts 3% van de Nederlanders zegt alle alarmsignalen te kennen die wijzen op een oogaandoening, zo blijkt uit onderzoek van het Oogfonds. Dit kan grote gevolgen hebben: verlies van zicht door een oogziekte is vaak onherstelbaar. In de gratis folder ‘Tips voor gezonde ogen’ leest u wat de signalen van een oogziekte zijn.

Eet gezond en beweeg voldoende

Gezonde voeding helpt de veelvoorkomende oogaandoening leeftijdgebonden maculadegeneratie (LMD) tegen te gaan. Zorg er daarom voor dat in je dieet veel groente, fruit en vis voorkomt. Lichaamsbeweging zorgt voor een goede bloedvoorziening in het netvlies. Beweging is dus van cruciaal belang om je ogen gezond te houden.

Meer weten over het gezond houden van je ogen? Bestel de gratis folder Tips voor gezond ogen. 

Bescherm je ogen tegen Uv-straling

Uv-straling verhoogt het risico op een oogaandoening. Zonder goede bescherming kan teveel zonlicht zelfs leiden tot blijvende schade aan je ogen. In de gratis folder ‘Tips voor gezonde ogen’ vertellen we aan welke eisen een goede zonnebril voldoet. 

Rook niet

Schadelijke stoffen in tabak hebben een slechte invloed op de gezondheid van het oog. Roken bevordert een versnelde veroudering van de lens en kan zorgen voor ‘rokerscataract’.

Volg de richtlijnen voor het gebruik van contactlenzen

Bij onjuist gebruik kunnen contactlenzen voor ernstige oogproblemen zorgen. In de gratis brochure Tips voor gezonde ogen geven we tien tips voor lensdragers.

Draag bij het klussen een beschermbril

Een metaaldeeltje, vonk of splinter in uw oog kan ernstige problemen veroorzaken. Draag daarom bij het klussen altijd een beschermbril / veiligheidsbril.

Meer tips? Bestel de gratis folder 'Tips voor gezonde ogen!'