fbpx

Koningin Máxima lanceerde woensdag 6 juli 2022 in het Erasmus MC in Rotterdam de campagne ‘Knikker myopie de wereld uit!’. Het Oogfonds vraagt met deze campagne aandacht voor de opkomende bijziendheidsepidemie. 

Veel dichtbij kijken en weinig buiten

Met de nieuwe campagne ‘Knikker myopie de wereld uit!’ wil het Oogfonds ouders, kinderen, mensen in het onderwijs bewust maken van het effect op kinderogen van veel dichtbij kijken en weinig buiten zijn. Er is volop onderzoek gedaan en over één ding is men het wereldwijd eens: de myopie-epidemie kunnen we zelf een halt toeroepen door de leefstijl van onze kinderen aan te passen. Meer naar buiten dus en minder van dichtbij op schermen kijken.

Sporten met je ogen

Om kinderen daar op speelse wijze enthousiast voor de maken schreef kinderpopster Dirk Scheele het lied ‘Sporten met je ogen’. Het is een vrolijk liedje over buitenspelen en je ogen bewegen.

Bekijk hieronder de videoclip van ‘Sporten met je ogen’, dans mee en doe oogoefeningen samen met Dirk Scheele. Je kunt het nummer ook beluisteren via jouw favoriete muziekdienst (Spotify, YouTube, etc.).

Scoor knikkers met onze kleurwedstrijd

Moe van al het buitenspelen? Dan hebben wij een mooie kleurplaat die je hier kunt downloaden (pdf). Als het nu mooi weer is, kan je lekker buiten gaan zitten kleuren. Want daglicht is heel goed om ogen gezond te houden. Ga je binnen kleuren? Vergeet dan niet om na 20 minuten dichtbij kijken, even weg te kijken in de verte. Ook zo houd je je ogen gezond.

Altijd prijs, een cool knikkerzakje met knikkers
Iedere deelnemer ontvangt van het Oogfonds een speciaal myopie-monsters knikkerzakje, gevuld met prachtige ronde, glimmende knikkers. Daar maak je op straat echt de sier mee! Daarnaast maak je kans op andere leuke prijzen. Doe je mee?

Stuur je kleurplaat (met vermelding van je naam, leeftijd en adresgegevens) op naar:

Oogfonds
Antwoordnummer 900
3500 VB Utrecht

Doe mee & maak kans op mooie prijzen

Download de kleurplaat

“Bijziendheid bij kinderen wordt een epidemie als we nu niets doen. Met dramatische gevolgen.”

Prof. dr. Caroline Klaver Erasmus MC | Radboudumc
Quote moeder Lizzy

“Net voor haar 1ste verjaardag kreeg Lizzy haar eerste bril; toen had ze al -9,75 aan beide ogen. Eerst schrok ze een beetje van wat ze ineens allemaal zag, maar de blijdschap won!”

Julia, Moeder van Lizzy (2)

Dit is wat een persoon ziet met