fbpx

Myopie educatie

Kinderen brengen meer tijd achter schermen door, dat is zorgelijk. Weinig buitenlicht en veel dichtbij kijken kan op de langere termijn ernstige bijziendheid veroorzaken, ofwel hoge myopie. Als we niets doen, is hoge myopie in 2050 de belangrijkste oorzaak van blindheid en slechtziendheid in Nederland.

Uit recent onderzoek van het Oogfonds blijkt dat meer dan de helft van de ouders weet dat de hoeveelheid schermtijd invloed heeft op de ogen van hun kind. Dat aantal is te laag! Het advies: 20-20-2; daar red je je ogen mee!

20-20-2; Daar red je je ogen mee!

Om kinderogen gezond te houden, heeft het Oogfonds met steun van CooperVision Specialty EyeCare de campagne ’20-20-2; daar red je je ogen mee!’ ontwikkeld, speciaal voor kinderen én hun ouders. De leefregel: na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden in de verte kijken (#ffwegkijken), 2 uur per dag buiten zijn.

#ffwegkijken

Oogzorgspecialisten door heel Nederland kregen een speciaal informatiepakket , waarmee zij het gesprek aan kunnen gaan over myopie en de 20-20-2 regel. Ook vroegen TikTok influencers op een ludieke manier aandacht voor #ffwegkijken.

 

Meer weten over myopie? Ontvang de gratis brochure

Vraag direct aan
Oogklacht

Myopie/bijziendheid

Myopie of bijziendheid is een afwijking van het oog waarbij een min-bril nodig is om scherp te zien. Dit komt doordat de oogbol te lang is.

Lees meer
Lees meer over Myopie/bijziendheid

Dit is wat een persoon ziet met