fbpx

Media Ukkie Dagen 2024

Media Ukkie Dagen 5 t/m 12 april 2024

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen één klik bevinden ze zich in een andere wereld. We willen natuurlijk allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media.

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt er extra aandacht besteed aan de rol van boekjes, tablets of de tv binnen de opvoeding van het jonge kind (0 tot 6 jaar). Het thema dit jaar is ‘Balans: Ontspannen met Media’. Media zijn leuk en prikkelend, maar kunnen ook negatief effect hebben voor de ogen. En waar is de balans met andere activiteiten zoals buitenspelen?

Presentatie gezond schermgebruik

Onze collega Andrea Vergunst geeft tijdens de Media Ukkie Dagen enkele presentaties om het te hebben over de invloed van media op de ogen. Gezond schermgebruik, bestaat dat? En wat is te veel schermtijd? Waarom is buitenspelen zo belangrijk voor de ogen? De ogen van onze kinderen gaan massaal achteruit, maar daar kun je zelf iets tegen doen! Na de presentatie gaat zij in gesprek met ouders/verzorgers om te horen welke vragen er spelen en advies te geven.

Vrijdag 5 april: aansluitend aan het peuter voorlezen (10.30 uur) bij de Bibliotheek in Heiloo.

Woensdag 10 april: tijdens de ouder-kind ochtend (10-11 uur) bij buurtplein Doorslag in Nieuwegein.

 

Media Ukkie Dagen (oma met kleinkind)

 

Dit is wat een persoon ziet met