Lees nieuws over het werk van het Oogfonds en wetenschappelijk oogonderzoek en ontdek wat er speelt in de oogwereld.

Nieuws

Nieuws 10 augustus 2022

Wist je dat zonder zonnebril in de zon zitten net zo slecht is als zonnen zonder zonnebrand? Langdurige blootstelling aan UV-straling verhoogt het risico op oogaandoeningen als maculadegeneratie en staar. Bescherm daarom je ogen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling in zonlicht!

Lees meer
Lees meer over
Nieuws 25 juli 2022

Veertien wandelaars liepen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse voor het Oogfonds. Ze haalden daarmee €16.727,- op voor oogonderzoek. Wandelaars & donateurs, heel veel dank!

Lees meer
Lees meer over
Nieuws 06 juli 2022

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Erasmus MC in Rotterdam lanceerde koningin Máxima op woensdag 6 juli de campagne 'Knikker myopie de wereld uit'.

Lees meer
Lees meer over
Nieuws 31 mei 2022

Maand van de Macula

Met steun van het Oogfonds vraagt de MaculaVereniging in de maand juni aandacht voor maculadegeneratie. Doe de Macula-test, beantwoord de vijf vragen en krijg zicht op uw risico op leeftijdsgebonden maculadegeneratie.

Lees meer
Lees meer over Maand van de Macula
Nieuws 22 april 2022

Aanhoudend tekort Visudyne veroorzaakt blijvende oogschade

Van het belangrijke oogmedicijn Visudyne zijn in Nederland nog steeds niet voldoende flacons beschikbaar. Verwacht wordt dat pas medio 2023 de voorraad groot genoeg is om alle patiënten te behandelen. Geen behandeling betekent voor zo’n 700 Nederlanders blijvende oogschade. Dat moet anders!

Lees meer
Lees meer over Aanhoudend tekort Visudyne veroorzaakt blijvende oogschade
Nieuws 28 maart 2022

VriendenLoterij bedankt!

Een cheque met het prachtige bedrag van € 114,266,- ontving het Oogfonds namens alle deelnemers en de VriendenLoterij. Heel hartelijk bedankt!

Lees meer
Lees meer over VriendenLoterij bedankt!

Dit is wat een persoon ziet met