fbpx

Lees nieuws over het werk van het Oogfonds en wetenschappelijk oogonderzoek en ontdek wat er speelt in de oogwereld.

Nieuws

Nieuws 04 juli 2024

Briljante Breinen

Maak kennis met toponderzoeker, hoogleraar prof. dr. Camiel Boon van het Amsterdam UMC. Op zijn 36e werd hij de jongste hoogleraar Oogheelkunde in de afgelopen 40 jaar. Samen met zijn onderzoeksgroep richt hij zich vooral op erfelijke ziekten van het netvlies (de retina).

Lees meer
Lees meer over Briljante Breinen
Nieuws 28 juni 2024

Behandeling en leefstijl bij LMD

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in de westerse wereld. Voor de natte vorm van LMD bestaat al een behandeling. Voor de droge vorm is behandeling nabij, en dat is goed nieuws! Het aantal mensen met LMD zal ook in Nederland toenemen, dus deze ontwikkelingen zijn zeer welkom.

Lees meer
Lees meer over Behandeling en leefstijl bij LMD
Nieuws 10 juni 2024

Maand van de macula

Het is de maand van de macula! Tijdens deze maand vragen wij samen met Margriet aandacht voor leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD). Binnenkort verschijnt in hun blad een artikel over leefstijl en de invloed op LMD. Ook is er een online artikel met algemene informatie tot stand gekomen. Deze leest u hier.

Lees meer
Lees meer over Maand van de macula
Nieuws 22 mei 2024

Oogfonds financiert start onderzoek naar erfelijke blindheid met donatie van € 245.000

In een inspirerende samenkomst van patiënten, onderzoekers, donateurs en bedrijven bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), werd op woensdag 1 mei een belangrijke stap gezet in de strijd tegen de erfelijke oogziekte van Leber en erfelijke blindheid. Dankzij een indrukwekkende donatie van € 245.000 door het Oogfonds kan het onderzoek naar de reparatie van DNA-fouten die de ziekte van Leber veroorzaken van start. Er is nog geld nodig om het onderzoek volledig te financieren.

Lees meer
Lees meer over Oogfonds financiert start onderzoek naar erfelijke blindheid met donatie van € 245.000
Nieuws 21 mei 2024

Ogen staan centraal tijdens symposium

Vanuit de WDH (Werkgroep Deskundigheid Bevordering) worden er jaarlijks enkele symposia georganiseerd voor huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners. Het doel is om zoveel mogelijk kennis uit te wisselen en van elkaar te leren over uiteenlopende thema’s. Afgelopen 16 mei was het Oogfonds te gast als spreker op het symposium met als thema ‘het oog’.

Lees meer
Lees meer over Ogen staan centraal tijdens symposium
Nieuws 04 april 2024

TV-tip: Ogen centraal bij Tijd voor MAX

Lees meer
Lees meer over TV-tip: Ogen centraal bij Tijd voor MAX

Dit is wat een persoon ziet met