Lees nieuws over het werk van het Oogfonds en wetenschappelijk oogonderzoek en ontdek wat er speelt in de oogwereld.

Nieuws

Nieuws 17 januari 2023

Oogfonds bij Tijd voor MAX

De gezondheid van onze ogen én het werk van het Oogfonds stond dinsdag 24 januari centraal in een speciale uitzending van Tijd voor MAX. Te gast was onder anderen schrijver Ronald Giphart, die vertelde over zijn erfelijke oogaandoening maculadegeneratie. Ook waren vooraanstaande artsen aan het woord over baanbrekend onderzoek.

Lees meer
Lees meer over Oogfonds bij Tijd voor MAX
Nieuws 14 november 2022

Uitzending de Nalatenschap

Tijdens de televisie-uitzending van De Nalatenschap op zondag 27 november om 12.30 op SBS6 vertelt Anneke Weststrate haar verhaal. Zij ontwikkelde op jonge leeftijd hoge myopie, ook wel ernstige bijziendheid genoemd. Inmiddels hebben haar ogen een sterkte van -14 en is er ook glaucoom bij haar vastgesteld.

Lees meer
Lees meer over Uitzending de Nalatenschap
Nieuws 11 november 2022

Oogfonds Benefietgala

Prinses Beatrix, beschermvrouwe van het Oogfonds, verrichtte de officiële opening van het 75-jarig jubileumgala van het Oogfonds in Flint Theater in Amersfoort.

Lees meer
Lees meer over Oogfonds Benefietgala
Nieuws 04 november 2022

De polikliniek Oogheelkunde van het Erasmus MC in Rotterdam heeft een cheque t.w.v. € 12.000 voor een mobiele aslengtemeter in ontvangst genomen. Hiermee kan het Erasmus MC vanaf nu op iedere gewenste locatie de oogaslengte meten, zoals bij kinderen op basisscholen.

Lees meer
Lees meer over
Nieuws 13 oktober 2022

Wees lief voor je ogen op World Sight Day!

Donderdag 13 oktober is het World Sight Day. We vragen dan wereldwijd aandacht voor gezonde ogen en toegankelijke oogzorg. Verlies van zicht zet je leven op zijn kop. Wees dus zuinig op je ogen, want ze zijn kwetsbaar en onvervangbaar. Benieuwd wat jij kunt doen om je ogen gezond te houden?

Lees meer
Lees meer over Wees lief voor je ogen op World Sight Day!
Nieuws 10 augustus 2022

Wist je dat zonder zonnebril in de zon zitten net zo slecht is als zonnen zonder zonnebrand? Langdurige blootstelling aan UV-straling verhoogt het risico op oogaandoeningen als maculadegeneratie en staar. Bescherm daarom je ogen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling in zonlicht!

Lees meer
Lees meer over

Dit is wat een persoon ziet met