Lees nieuws over het werk van het Oogfonds en wetenschappelijk oogonderzoek en ontdek wat er speelt in de oogwereld.

Nieuws

Nieuws 27 maart 2023

Groot succes voor Oogfonds tijdens Zandvoort Circuit Run

Gisteren deden maar liefst 55 deelnemers van de Hogeschool Utrecht Optometrie en Orthoptie en Optometric Leisure Association mee aan de Zandvoort Circuit Run om geld in te zamelen voor het Oogfonds om wetenschappelijk onderzoek naar oogaandoeningen en oogziektes te ondersteunen. De teller stond op € 8.785,00, maar er komen nog steeds donaties bij. Het Oogfonds is enorm dankbaar voor deze inzet en steun.

Lees meer
Lees meer over Groot succes voor Oogfonds tijdens Zandvoort Circuit Run
Nieuws 13 maart 2023

Vroege opsporing houdt glaucoom in toom

Deze week besteden we als Oogfonds tijdens de wereldwijde glaucoomweek aandacht aan de oogziekte glaucoom. Glaucoom is een oogziekte waarbij de zenuwvezels van het netvlies geleidelijk én permanent beschadigen en afsterven. En daar merkt u in het begin bijna niets van. Het is een onomkeerbare ziekte, die zonder behandeling kan leiden tot blindheid, en wordt ook wel een sluipmoordenaar onder de oogziekten genoemd.

Lees meer
Lees meer over Vroege opsporing houdt glaucoom in toom
Nieuws 16 februari 2023

Meta Neeleman nieuwe directeur-bestuurder Oogfonds

Meta Neeleman treedt op maandag 20 februari aan als de nieuwe directeur-bestuurder van het Oogfonds. Ze volgt Monique van Bijsterveld op. Na bijna 2,5 jaar nam zij afscheid om samen met haar man een Chambre d’Hôtes in Frankrijk te beginnen.

Lees meer
Lees meer over Meta Neeleman nieuwe directeur-bestuurder Oogfonds
Nieuws 09 februari 2023

Oogfonds ontvangt cheque van 300.000 euro

Dinsdag 7 februari na de uitzending van Koffietijd werd onze directeur verrast door de Nationale Postcode Loterij. Kees Boon, relatiebeheerder, overhandigde haar namens hen een cheque ter waarde van 300.000 euro.

Lees meer
Lees meer over Oogfonds ontvangt cheque van 300.000 euro
Nieuws 07 februari 2023

Oogfonds bij Koffietijd

Dinsdag 7 februari stond in Koffietijd op RTL4 om 10.00 uur de ernst van myopie / bijziendheid in onze samenleving centraal. Monique van Bijsterveld, directeur Oogfonds en Caroline Klaver, oogarts en epidemioloog schoven aan tafel bij Loretta Schrijver en Quinty Trustfull.

Lees meer
Lees meer over Oogfonds bij Koffietijd
Nieuws 17 januari 2023

Oogfonds bij Tijd voor MAX

De gezondheid van onze ogen én het werk van het Oogfonds stond dinsdag 24 januari centraal in een speciale uitzending van Tijd voor MAX. Te gast was onder anderen schrijver Ronald Giphart, die vertelde over zijn erfelijke oogaandoening maculadegeneratie. Ook waren vooraanstaande artsen aan het woord over baanbrekend onderzoek.

Lees meer
Lees meer over Oogfonds bij Tijd voor MAX

Dit is wat een persoon ziet met