fbpx

Vanuit verbinding impact realiseren 

Vanuit verbinding impact realiseren

Het Oogfonds wordt met raad en daad ondersteund door de leden van de Raad van Toezicht. Wat zijn we trots op onze nieuwe aanwinsten; Marlies de Ruyter de Wildt én Paul Bilars. Wat hen motiveert om bij het Oogfonds aan de slag te gaan? Dat lees je hier. 

In gesprek met Marlies de Ruyter de Wildt

“In mijn werk als governance- en communicatieadviseur van bestuurders draait het om waarnemen. De interactie in de organisatie, de persoon die voor me zit en de non-verbale communicatie. Het zou een enorme impact op mij hebben als dat niet lukt door een oogprobleem! Ik wil me graag verbinden aan een doel dat vermijdbare blindheid wil voorkomen. Dat zit hem in meer onderzoek en meer kennis en voorlichting. Het Oogfonds heeft een sterk team, een groeiambitie en ik zie het potentieel. Ik ga me verdiepen in de organisatie om dat wat goed gaat nóg beter te maken en uit te dagen om verder te kijken dan de grenzen. Als verbinder heb ik inmiddels een breed netwerk en ik schroom niet om dat in te zetten om blindheid te kunnen stoppen. Daar doe ik het voor.”

Marlies is adviseur van bestuurders op het gebied van strategische veranderingen. Zij is actief op het snijvlak van reputatie, governance en verandering en is sterk in positioneringsvraagstukken, identiteit en leiderschapsontwikkeling. Marlies is oprichter en eigenaar van adviesbureau BY Trust. Tevens is zij als adviseur governance betrokken bij Nationaal Register. Daarnaast is zij toezichthouder. In de afgelopen tien jaar was zij onder meer voorzitter raad van toezicht bij de Hersenstichting en het lid raad van toezicht bij het Bevolkingsonderzoek. Momenteel is zij lid Raad van Commissarissen van zorgorganisatie Allerzorg en Wonen bij September.

Vrouw lacht met handen bij elkaar

In gesprek met Paul Bilars

“Van jongs af aan heb ik het effect gezien van een oogziekte op mijn moeder. Zij heeft veel operaties moeten ondergaan vanwege de oogziekte van Graves. Dit had niet alleen effect op haar, maar op ons hele gezin. Deze situatie heeft mij ertoe bewogen om impact te willen maken in de gezondheidszorg. Ik heb een drive om ingewikkeld onderzoek over cel- en gentherapie de behandelkamer in te krijgen, zodat het voor de patiënt daadwerkelijk een verschil maakt. Bij het Oogfonds wil ik datzelfde doen: verschil maken. Of het nu gaat om een resultaat voor slechts één persoon of voor meer mensen.”

Paul is directeur van NECSTGEN, een GMP-faciliteit die baanbrekende cel- en gentherapie-ontwikkeling en productie in Nederland mogelijk maakt. Daarnaast is hij directeur van Starfish Innovations waarmee hij investeert in onderzoeksprojecten op het gebied van regeneratieve geneeskunde. Hij heeft eerder een toezichthoudende functie bekleed bij ZBC Ouderengeneeskunde.

meneer in blauw pak lacht met muur op achtergrond

Besturing en advisering

In het jaarplan 2021 heeft het Oogfonds de ambitie geuit om de landelijke bekendheid te vergroten, meer fondsen te werven en meer wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen, zodat goed zicht voor iedereen realiteit wordt. Dat vraagt om sterke besturing en advisering op het gebied van PR, fondsenwerving én wetenschappelijk onderzoek. Marlies zal zich richten op de zichtbaarheid en positionering en Paul op het gebied van onderzoek en subsidie. Samen met de andere drie leden van de Raad van Toezicht vormen zij een sterke basis van waaruit directeur – bestuurder Monique van Bijsterveld en de medewerkers kunnen functioneren.

Benieuwd naar de andere leden van de Raad van Toezicht? Klik hier.

Dit is wat een persoon ziet met